Conceptul a fost prezentat cu ocazia unei conferinte de presa ce a avut loc in cadrul BUSINESS OF LUXURY FORUM BUCHAREST 2010 si organizata de Ovidiu Barbier si Catalin Dumitrescu, cei care au adus DINNER IN THE SKY in Romania. La acest eveniment au participat cosmonautul Gen.Dr.DUMITRU PRUNARIU, Presedintele Agentiei Spatiale Romane, solistii MIHAI CONSTANTINESCU, DINU MAXER, CELIA, ELENA MERISOREANU, actorul GABRIEL FATU, vedeta PRIMA TV Florentina OPRIS, OANA si VIOREL LIS, prezentatorul OCTAVIAN URSULESCU si DAVID GHYSELS, creatorul si inventatorul conceptului “DINNER IN THE SKY”, care a prezentat oportunitatile de entertainment, luxury brands promovations si marketing profesional cu ajutorul DITS – Dinner in the Sky.
Breakfast in The Sky, Lunch in the sky, Cocktails in The Sky, Meeting in The Sky, Internet Café in The Sky, Marriage in The Sky …
“DINNER IN THE SKY” este un ,,restaurant aerian”, mai precis o masa pentru 22 persoane care se poate ridica pana la inaltimea de maximum 50 metri. Poate fi folosita pentru diferite evenimente (lunch, dejun, concerte, nunti, meeting-uri de afaceri, conferinte de presa, jocuri casino, degustari de vinuri, demonstratii culinare si bartending, vizionarea competitiilor sportive, a evenimentelor culturale sau a concertelor in aer liber si chiar pentru sesiuni sportive–fitness, spinning, aerobic etc), toate cu un caracter special si unicat. Notorietatea si deosebita apreciere de care se bucura in intreaga lume conceptul “Dinner in the Sky” sunt dovedite de faptul ca a fost distins de catre BOSTON Globes in 2009 cu BEST EVENT Marketing Campaign, iar nenumaratele cronici aparute in mass-media, reportajele exclusive prezentate in jurnale si emisiuni TV live l-au descris ca fiind unul din primele 5 ,,Amazing restaurants in the World.
Timpul petrecut in aer poate ajunge si pana la 8 ore sau chiar mai mult, in functie de solicitarea clientului. In mijloc, pregatit sa faca din momentul servirii unei mese una de neuitat, se afla bucatarul-sef, chelnerul si un entertainer – de regula, artist de profesie care are menirea sa asigure buna-dispozitie a celor aflati la inaltime. “DINNER IN THE SKY” poate fi amplasat si organizat oriunde – intr-un loc public, in centrul orasului, intr-un golf, pe malul marii, pe o cultura viticola sau intr-un sit istoric, atata timp cat exista o suprafata plana de aproximativ 500 de metri patrati, iar autorizatia se poate obtine fara probleme. In functie de dorinta clientului, se poate solicita si o a doua masa suspendata de unde sa rasune de pilda melodiile preferate ale formatiei favorite… Se poate organiza chiar si o nunta restransa, dar cu adevarat speciala. “Romania este o locatie excelenta pentru Dinner in the Sky. In afara de Olanda si Belgia, mai avem reprezentanti in Germania, Slovacia, Ungaria, Turcia, Spania, Dubai, Canada, SUA sau Africa de Sud ” – a spus David Ghysels, creatorul “DINNER IN THE SKY”. Avand in vedere ca este o afacere mobila, „restaurantul suspendat” poate fi amplasat in zone turistice, atunci cand este sezon, dar si in marile orase ale Romaniei.
Pentru un dejun la inaltime, in adevaratul sens al cuvantului, masa propriu-zisa este suspendata de macara la inaltimea unui bloc cu 15 etaje, iar mesenii stau pe niste scaune speciale fiind prinsi in centuri cu fixare in patru puncte. Personalul este pozitionat in spatiul liber dintre cele doua laturi ale mesei. Meniul este stabilit din timp de catre organizatori si firma SKY TOURING & EVENTS. Un dejun sau o cina poate dura minimum o jumatate de ora, dar se poate participa la un eveniment VIP care sa dureze o toata dimineata, o dupa-amiaza sau o seara intreaga. Daca va place sa priviti de… sus, puteti opta pentru o intalnire “in The Sky”, un meeting de afaceri si chiar pentru o casatorie “in The Sky”! De multe ori mirii au preferat sa consfinteasca cel mai important eveniment din viata lor, facand bungee-jumping si aruncandu-se in gol de la “modesta” inaltime de 50 de metri. “Dorim sa oferim clientilor nostri cea mai exclusivista experienta pe care au visat-o vreodata, dar beneficiind de siguranta totala. Toate conceptele noastre sunt create in raport cu normele germane DIN 4112. Sistemul este construit in Belgia sub controlul Rheinland TÜV. Garantia pentru siguranta este probabil unul din motivele pentru care DINNER IN THE SKY functioneaza cu succes in zeci de tari si a obtinut autorizatia oficiala a celor mai rigide si ferme legislatii din lume in materie de siguranta, precum cele din SUA, Canada, Australia sau Africa de Sud” – tine sa specifice Ovidiu Barbier, Events Manager “Sky Touring & Events”.
Asadar suntem in masura sa va anuntam iminenta prezenta, exclusiva pentru Romania a acestui concept inedit, care reprezinta una dintre cele mai originale si inedite idei de a lua masa sau de a sarbatori un eveniment important din viata: “DINNER IN THE SKY”! Lansarea oficiala va avea loc la jumatatea lunii mai (amplasamentul ales va fi in centrul Bucurestilor), cu ocazia unui eveniment deosebit la care vor participa personalitati din toate domeniile de activitate.