Raliul Brașovului, ediția 51 ultima etapă a C.N.de Raliuri 2022

Raliul Brașovului, ajuns la ediția cu numărul 51 și ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2022 avea să stabilească și campionul național absolut: Simone Tempestini a cucerit cel de-al 7-lea titlu din carieră, după ce pilotul Napoca Rally Academy s-a impus categoric.

După ce a câștigat 7 din totalul celor 10 probe speciale desfășurate la ediția din acest an a etapei brașovene, pe macadam –echipajul Simone Tempestini – Sergiu-Sebastian Itu a încheiat en fanfare un sezon care i-a ținut cu sufletul la gură pe fanii raliurilor din România. Pe a doua treaptă a podiumului din clasamentul general s-au cladat sibienii Sebastian Barbu și Bogdan Iancu – cu 3 victorii de probă specială, în timp ce campionul absolut de pe asfalt din acest sezon, l-am Andrei Gîrtofan, împreună cu Doru Vraja au completat podiumul în etapa lor de casă.

La clasa RC2, podiumul Campionatului Național de Raliuri Betano pe Macadam a fost identic pe rimele doua locuri, pe treapta a treia, urcând harghitenii Adrian Teslovan și Vajk-Imre Cseh.

Deși au condus la Grupa N, Raul Badiu și Rareș Fetean au fost nevoiți să abandoneze din postura de lideri după o ieșire în decor, astfel că victoria le-a revenit lui Bogdan Talașman și Laurențiu Mandu, urmați echipajul ucrainian Oleksandr Melnychuk – Liubomyr Shumakov, respectiv de Adrian Grigore și Andrei Papa.

După ce Marius Sîncrăianu și Alina Bianca Pop au abandonat, victoria etapei brașovene la 2FWD – mașini cu tracțiune pe puntea față, cât și RC4 respectiv 208 R2 Cup le-a revenit tinerilor Cristi Sugár și Vlad Colceriu. Cei doi au devent astfel campioni naționali la debutul în Cupa monomarcă. Poziția a doua a revenit echipajului Mihnea Tatu – Levente Csegzy, în timp ce Bogdan Gheorghiu și Adrian Temeș s-au clasat pe locul III.

Victoria la RC5 le-a revenit brașovenilor István Soós – aflat la prima participare cu Renault Clio Rally5, alături de Ákos Szabó – la debutul în competiție. Pe locul II s-au clasat Artur Luca și Sabrinei Nora Camarda, în timp ce Costi Tudose și Teodor Gabriel Găină au completat podiumul clasei, dar și pe cel al Clio Rally5 Challenge – identic cu al clasei – competiție în care au devenit campioni naționali.

După abandonul din prima zi a soților Bogdan și Delia Năstase, nimic nu a mai stat în calea lui Dragoș Dinu și a lui Traian Arsenescu spre victoria clasei NAT11. Cei doi au fost urmați pe podium de clujenii Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan și de bănățenii Emanuel și Denisa Resiga.

Radu Lambrino și Andrei Aițculesei, la prima prezență pe macadam, au ieșit victorioși și la Debutanți CNRB, urmați de aceiși Țugulea și Gurămultă, respectiv de Vasile Ile și Sebastian Itu. La Juniori, Cristi Sugár și Vlad Colceriu s-au impus din nou, urmați echipajele Hanea – Csegzy, respectiv Popa ' Mârza.

Campionatul Național de Raliuri Betano, cel de Macadam și Campionatul Național de Rally2 au luat sfârșit, campionii sezonului urmând a fi premiați la Gala Campionilor din 3 decembrie de la București – Opera Națională.