Atelier de tiparit cu Andreea Botezan
marti, 3 mai, de la ora 13.00 si de la ora 15.00
Pe hartie si pe panza, cu stampile si matrite din diferite materiale imprimam si tiparim.
Ce este imprimatul? „O urma” lasata cu mana, cu un obiect, cu ceva prelucrat, de la simple stampile din cartofi sau linogravura pana la tehnici mai elaborate cum ar fi gravura pe placuta de cupru. Imagini unicat rezultate din linii ce se intrepatrund, puncte sau forme dublate de culoare sau pur si simplu alb-negru. Materiale diferite ne stau la dispozitie: hartie transparenta sau colorata, hartie subtire de orez sau groasa, carton, panza de in. Presa cu cilindru ne ajuta sa transferam mai bine pe hartie modelul lucrat pe matrita, dar si cu ajutorul altor tehnici manuale si instrumente inedite. Cu matrita realizata putem tipari mai multe lucrari. Ele pot fi apoi semnate de autori si o parte dintre acestea vor fi prezentate la expozitia inedita „Urma” insotite de texte si alte surprize sonore.
Durata unui atelier: o ora si jumatate
Participanti: copii de la 8 ani si adulti, maxim 10 persoane intr-o grupa
Taxa de participare: 20 lei de persoana pe atelier
Atelier de construit instrumente muzicale
cu Hannes Heyne si cu Andreea Botezan
miercuri, 4 mai, de la ora 13.00 si de la ora 15.00
Sunete din natura, ciripit de pasari, vant si frunze care fosnesc, dar si alte sunete vor fi re-descoperite prin lucrul cu materiale naturale. Micile instrumente pot crea efecte sonore speciale, unele mai noi, altele mai vechi si ne deschid poarta catre o lume plina de legende, de invataturi si de bucurie.
Lucrul direct cu materiale naturale cum ar fi: lemn, bambus, nuci, seminte, piele, lut pun la incercare iscusinta mainilor, sensibilitatea, imaginatia si intreg corpul. Vom taia cu fierastraie speciale, vom pili si slefui, vom potrivi lemnisoare si tuburi pentru fluiere, xilofoane, ciripitori, tobite si alte instrumente nastrusnice. In functie de varsta, fiecare va putea alege din peste 8 instrumente pe acela care i se potriveste.
Copiii mai mici de 8 ani pot fi insotiti de un parinte. Atelierele se adreseaza copiilor intre 7 si 12 ani.
Un atelier de construit instrumente dureaza o ora si jumatate.
In cadrul unui atelier fiecare poate construi unul pana la 2 instrumente, in functie de abilitati, varsta.
Taxa de participare: 20 lei de persoana pe atelier
Povestea muzicala – Jonnas si sunetul fermecat
cu Hannes Heyne si cu Andreea Botezan
joi, 5 mai, de la ora 13.00 si de la ora 14.00
Calatoria unui baietel in cautarea sunetului fermecat: de sus, de la munte – unde oile poarta la gat clopotei si iarba fosneste la trecerea vreunui soricel, Jonnas porneste la drum impreuna cu prietenul lui cel mai bun. In drumul lui invata sa vada nu doar cu ochii dar… si cu urechile: soarele care straluceste, raul cum curge, picaturile de ploaie, tropaitul calului. Atent si curios, Jonnas trece cu bine prin multe peripetii pana ajunge dincolo de mare, pe o insula. Acolo oamenii vorbesc alta limba. Cum se va intelege Jonnas cu acesti oameni si unde va gasi sunetul fermecat vom afla impreuna.
Povestea este insotita de cantece, jocuri si multe instrumente muzicale inedite din Indonezia, Mexic, Peru, Australia, Estonia, India, China, Africa, Vietnam, Romania, Germania, Nepal. Modul interactiv de lucru va oferi tuturor posibilitatea de a canta la aceste instrumente si a ne bucura impreuna prin muzica si povesti.
Durata atelierului: 45 minute
Participanti: copii de la 5 ani si adulti. De preferat, copiii mai mici de 7 ani sa fie insotiti de parinti.
Maxim 20 de participanti intr-o grupa.
Taxa de participare: 10 lei de persoana pe atelier
Informatii si inscrieri la telefon 0741 23 26 25.
Parteneri media: 24-FUN, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Observator cultural, Cultura, HotNews, WebPR, Port.ro, LiterNet, Calendar evenimente, www.modernism.ro, OnlineGallery, ArtClue, www.lacasuriortodoxe.ro, www.comunicatedepresa.ro.