Ne propunem apropierea copiilor de instrumentele muzicale traditionale romanesti, de basmul popular si, in general, de traditiile romanesti printr-un atelier ce va imbina crampeie de teatru, muzica, joc, dans, improvizatie, voie buna si multa, multa copilarie.
In cadrul acestor ateliere vor fi prezentate numeroase instrumente traditionale romanesti (diverse instrumente de suflat: fluiere, caval, cimpoi, instrumente cu corzi: cobza, braci, tambal diferite instrumente de percutie: dramba, toba, dairea) etc.
Apoi, copiii vor realiza impreuna cu noi fundalul sonor al unui basm cu ajutorul unor instrumente nonconventionale: betisoare, clopotei, scoici, betisoare, pietricele etc. Nici teatrul nu va fi uitat. Cu ajutorul unui moment de teatru de umbre – ce-i care nu-l cunosc il vor descoperi acum – vor trebui sa recunoasca timbrul instrumentelor folosite in piesa. Momentul de teatru va fi in sine o incantare vizuala si auditiva. In fine, atelierul se va incheia cu un mic moment de dans: copii vor fi invitati sa se prinda in joc pe melodia fluierului.
Va asteptam la o serie de ateliere despre citeva dintre instrumentele, muzica si basmele traditionale romanesti,dedicate copiilor dar nu numai si adultii se pot bucura de acest atelier.
Atelierul se desfasoara in fiecare duminica de la ora 17, la Clubul Taranului.
Bilet : 15 lei/ copil, parintii pot participa gratuit la workshop.
Inscrieri si informatii la telefonul: 0723.47.16.00
Acesta este un atelier marca formatiei de muzica veche romaneasca TREI PARALE.