Tango – Marea Dragoste 100

Editia cu numarul 100 al revistei Tango - Marea Dragoste a fost aniversata printr-o petrecere fastuoasa. Cu acest prilej a fost lansata cartea “Dialogul vantului cu marea - Nina Cassian in conversatie cu Carmen Firan” , cu sprijinul Programului Catena pentru arta.

TANGO – Revista de citit si de iubit


Cu noua ani in urma, binecunoscuta jurnalista si scriitoare Alice Nastase Buciuta, lansa revista TANGO, un titlu nascut si asezat sub semnul dansului si al iubirii.
Dupa cativa ani revista s-a regasit sub sloganul “TANGO – Revista de citit si iubit”, care a adus-o cu un pas mai aproape de mesajul sau, acela dedicat iubirii implinite. Iar acum, la ceas aniversar, titlul sau “TANGO – Marea Dragoste” redefineste intelept esenta cautarilor de pana acum.

Revista a ajuns la editia cu numarul 100 si a sarbatorit printr-o petrecere memorabilia. Au fost prezenti multi dintre protagonistii povestilor de iubire descrise si marturisite in revista, “oameni frumosi si buni, care iubesc cuvantul nobil, asezat cu maiestrie intr-o revista ce continua sa ramana singulara intr-un peisaj aglomerat de publicatii dedicate mai degraba rasfoitului”. Astfel, celor doua creatoare si pastratoare ale conceptului editorial, Alice Nastase Buciuta si Simona Catrina, alaturi de echipa lor au fost gazde desavarsite pentru toti invitatii serii.

“Dialogul vantului cu marea – Nina Cassian in conversatie cu Carmen Firan” si programul CATENA pentru Arta

Doua prezente au adus stralucire acestui eveniment deosebit: scriitoarele Carmen Firan si Lavinia Pintea Tatomir, care au lansat doua volume superbe, “Dialogul vantului cu marea – Nina Cassian in conversatie cu Carmen Firan” si “In umbra lui Adrian Pintea”. Prima carte a primit girul, dar si sustinerea Programului CATENA pentru Arta, un semn al aprecierii si recunoasterii unei aparitii editoriale unice, de referinta aici, dar si peste Ocean.

Vedete in pasi TANGO, traind Marea Dragoste


Regizorul Radu Gabrea si sotia sa, actrita Victoria Cocias, Daniela Nane, Marina Constantinescu, Irina Margareta Nistor, Luminita Anghel, Tudor Caranfil, Liza si Viorel Panait, Gabriel Cotabita, Oana Sarbu, Peter Imre si Marina Melescanu, Florentina Fantanaru, Bodo, Anca Radulescu, Roxana Guttman, Florentina Opris si Sorin Marcus, dr. Kasem, Loredana Latis, Mirela Retegan, Madalina Nicolai, Mirel Leventer, Cristina Grama, Roxana Iliescu s-au numarat printre personalitatile care au tinut sa sarbatoreasca cele 100 de editii ale acestei reviste superbe. Momentul artistic al serii, punctta si de tortul aniversar, a fost oferit de trupa Proconsul si de Jerry Co. “Asa trec anii”, au cantat Jerry Co feat. Proconsul, amintindu-ne, pe versurile lui Mihai Eminescu, ca trebuie “sa ne bucuram de clipa prezenta, splendida si mereu alunecanda intre vreme trece, vreme vine…”.

Dorim echipei revistei TANGO si mentorului Alice Nastase Buciuta cat mai multe astfel de aniversari, multumindu-le ca si-au tinut promisiunea lansata cu ocazia invitatiei: “Vino sa aniversam impreuna aparitia a 100 de editii si lansarea a doua carti de nota 10 si iti promitem ca vei avea parte de 1000 de zambete si nenumrate emotii demne de cea mai frumoasa aducere aminte! ”

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Radu Spiridon