Alexandru Arsinel. Si a fost mana lui Dumnezeu…

Eveniment editorial la Gaudeamus


In premiera, la Târgul Internațional Gaudeamus, Editura ALL a lansat de catre volumul Alexandru Arsinel. Si a fost mana lui Dumnezeu..., o carte – marturie scrisa de Oana Georgescu, realizator si PR Senso TV.
Imi doresc nespus ca toți aceia care vor citi aceasta carte sa ma cunoasca si mai bine. Nu doar ca pe Alexandru Arsinel, actorul de teatru si de film, artistul, interpretul, directorul de teatru, ci asa, ca pe un om ca toti oamenii. Vreau sa ma cunoasteti exact asa cum sunt eu si la fel cum sunteti dumneavoastra – marturisea Alexandru Arsinel in prefata cartii.
Cea de-a XXI –a editie a Targului de Carte Gaudeamus 2014 a gazduit, la stand-ul editurii ALL lansarea uneia dintre cele mai asteptate aparitii editoriale: cartea Alexandru Arsinel. Si a fost mana lui Dumnezeu. Un omagiu adus de marele actor Scolii Romanesti de Medicina in general si tuturor medicilor la care a apelat de-a lungul timpului, in special. Gazda a fost Viorel Zaicu, director Editura ALL.

Sase personaje in cautarea unui…actor

Cazul Arsinel a facut multe valuri in presa romaneasca din toamna lui 2013. Dar cum au stat lucrurile cu adevarat puteti afla numai din aceasta carte in care va vor spune cum au stat de fapt lucrurile chiar medicii care i-au salvat viata. Si, veti afla din aceasta carte si de ce crede Alexandru Arsinel ca a fost mana lui Dumnezeu.
Majoritatea medicilor i-au devenit si i-au ramas prieteni lui Alexandru Arsinel, iar printre acestia se numara si „personajele” principale ale acestei carti: Prof. Dr. Mihai Lucan si echipa sa de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj (Dr. Ciprian Lucan, Dr. Adrian Barbos s.a.), Prof. Univ. Dr. Monica Pop manager general al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, Dr. Vasile Ciubotaru (Sef Sectie Neurochirurgie III, Spitalul Clinic de Urgențe Prof. Dr. Bagdasar-Arseni Bucuresti), Dr. Bogdan Stanescu, medic chirurg endocrinolog, Col.(r) Dr. Dumitru IvaScu, medic cardiolog Si psihiatru, Dr. Dan Luscalov, fostul director al Agentiei Nationale de Transplant, actual coordonator al Centrului Regional de Transplant Transilvania.
O parte dintre acesti medici, alaturi de personalitati ale vietii cultural-artistice, sportive si medicale au tinut sa fie prezenti la lansarea cartii, eveniment care a adunat la standul editurii ALL un public numeros: Prof. Univ. Dr. Monica Pop, Dr. Vasile Ciubotaru, Dr. Bogdan Stanescu, Col.(r) Dr. Dumitru Ivașcu, Vasile Muraru, directorul artistic al Teatrului de Revista Constantin Tanase alaturi de actorii Alexandru Lulescu, Valentina Fatu, Ana Maria Donosa, Nae Alexandru, Monalisa Basarab, Raluca Guslicov, soprana Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii si regizorul Cristian Mihailescu, scriitorul Aurel Storin, cel care pregateste cu editura ALL lansarea unei carti dedicata cuplului Stela Popescu – Alexandru Arsinel, vedeta TVR Iuliana Marciuc, Octavian Ursulescu, textiera Carmen Aldea Vlad, scenograful Theodora Dinulescu, trupa ALESIS (Alina si Romeo Negoiasa), Florentin Marinescu, presedintele F.R. de Arte Martiale s.a.

Sugestive sunt cuvintele actorului Alexandru Arsinel…

Aceasta carte este un Omagiu pe care am dorit sa il aduc Scolii Romanesti de Medicina in general si tuturor slujitorilor sai, de ieri, de azi si de maine, in special. Este o Reverenta in fata oamenilor in halate albe care sunt si raman OAMENI – medici, chirurgi, anestezisti si membri ai echipelor lor –, care iti redau neconditionat SANATATEA si VIATA. Cu sau fara voia noastra, la un moment dat, destinul ne poarta catre un moment de inspiratie a unui medic, catre mana lui DUMNEZEU, care ne ingaduie sa ne mai bucuram de ceea ce EL a lasat pe pamant mai frumos, VIATA… si lor, PERSONAJELOR principale ale acestei carti, le dedic acest volum care inseamna un imens MULTUMESC. Nu mi-ar ajunge nici macar o alta viata sau mai multe vieti sa rostesc incontinuu acest cuvant care inseamna atat de mult pentru oricine, dar mai ales pentru PACIENTUL Alexandru Arsinel. Acela care a preferat dintotdeauna sa apeleze numai la medicii romani si sa se interneze si sa se opereze numai in clinici si spitale de stat din Romania! Dupa ce veti fi citit aceasta carte, va veti convinge inca o data ce oameni grozavi sunt acesti medici. Admir sacrificiile pe care le-au facut pentru a ajunge pana aici, le respect munca depusa, probitatea profesionala si seriozitatea, daruirea, vocatia si pasiunea pentru meseria aleasa din tot sufletul lor.
Le-ati cunoscut POVESTILE de VIATA, le-ati deslusit parte dintre ganduri si secrete, vi sau confesat, asa cum probabil nu au mai facut-o, dar ati avut ocazia sa aflati si ADEVARUL dezvaluit chiar de ei! ADEVARUL despre problemele medicale grave pe care le-am avut, asemeni oricarui om – desi pentru unii, un artist nu are voie sa se imbolnaveasca si nici dreptul sa incerce sa se faca bine–, dar si despre modul in care acesti medici mi-au redat SANATATEA… Pentru mine, EI au dat uneori mana cu DUMNEZEU ! SANATATE !!! Asta este tot ceea ce va doresc si Dumneavoastra! Credeti-ma, oameni buni, stiu foarte bine ce inseamna sa ai parte de SANATATE ! Sau sa nu ai… Aceasta este singura urare pe care o fac nu de acum, ci mult mai de demult tuturor celor apropiati mie.
CATENA a fost sponsor al cartii Alexandru Arsinel. Si a fost mana lui Dumnezeu….
Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros