Arta in Cafea la SENSO Cincafe

SENSO Cinecafe a fost gazda expozitiei cu lucrarile car-designer-ului in…cafea, Adrian Mitu. De-a lungul zilei el a facut demonstratii pentru clientii si vizitatorii, pasionati de masini, dar si iubitorii de arta si frumos, uimiti si realmente impresionati de talentul, tehnica si pasiunea tanarului designer care este de fapt, architect de profesie. In meseria lui, Adrian e unic in tara si este singurul car-designer care picteaza cu cafea.

De la Arhitectura la picture in cafea

A absolvit Liceul de Arhitectura din Bucuresti, apoi, dupa doi ani de design interior la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, a continuat studiul pe linia arhitectura in cadrul aceleiasi facultati. A realizat numeroase proiecte arhitecturale, dar a renuntat treptat in favoarea a ceea ce numeste el The Morning Coffee – Cars fueled with coffee. O etapa care continua cu succes catre implinirea marelui sau vis, catre dorinta sa cea mai arzatoare: aceea de a deveni un veritabil car-designer.
I-a placut sa deseneze masini de mic, iar aceasta pasiune l-a urmarit si l-a ajuns din urma. A inceput sa schiteze masini pe care, le colora cu acuarele. Pana intr-o dimineata cand a inmuiat pensula in cafea si a inceput sa isi picteze Mini Coper-ul pe care tocmai il schitase.

301 masini in 365 de zile

…asa a inceput Marea Aventura a tanarului designer care, aproape in fiecare dimineata, timp de un an de zile a pictat cate o masina. Doar inmuind pensula in cafeaua de dimineata. Zilele care lipsesc, de fapt desenele, se datoreaza faptului ca Adrian Mitu trebuia si sa se intretina, adica sa lucreze la proiecte si machete de arhitectura. Si pentru ca lucrul la un singur tablou dureaza intre doua si patru ore. Astfel, sute de modele reprezentative de masini, de la Porsche 911, la Alfa Romeo Giulieta, Lamborghini, Jaguar E type, Fiat 500, BMW E9, Mercedes-230 Pagoda sau Dacia 1300 au fost realizate pana acum de Adrian. Cafeaua a fost ce aveam la indemana atunci… Desenele faceau parte si din antrenamentul meu zilnic, dar din momentul in care oamenii au inceput sa urmareasca si sa aprecieze ceea ce faceam, am inceput sa le popularizez tot mai mult – spune el.

Serie dedicata revenirii Porsche pe circuitul de la Le Mans

Cu ocazia revenirii masinilor Porsche in celebra cursa care are loc anual in luna iunie pe circuitul de la Le Mans, Franta, la sediul Porche Romania s-a organizat un eveniment la care a fost invitat si Adrian. Intr-o saptamana de Morning Coffe am desenat o serie de sapte dintre cele mai importante modele de Porsche care au scris istoria celebrei competitii. Asa a inceput sa se faca tot mai cunoscut in lumea auto. Compania Peugeot l-a invitat la Salonul Auto de la Geneva, dupa ce i-au vazut desenele. Atunci, cei mai importanti cinci oameni din conducerea companiei au raspuns la intrebarile si curiozitatile mele.
La fiecare eveniment la care este invitat, cu ocazia expozitiilor si work-shop-urilor la care este invitat sa participe, Adrian Mitu (pe cartea de vizita se recomanda car enthusiast!) strange in jurul sau oameni pasionati de masini, de arta, de pictura, oameni care si-au aratat interesul si aprecierea pentru ceea ce reuseste sa faca, uimiti ca nu mai vazusera asa ceva. Asa cum s-a intamplat si la SENSO Cinecafe!
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros