Invitatie la spectacolul strazii

Timp de trei luni, in perioada iulie – septembrie, Piata Revolutiei se va afla in centrul atentiei iubitorilor de arta si nu numai. Acesta datorita unui proiect cultural care isi propune incurajarea si sustinerea tinerelor talente (studenti, masteranzi si absolventi ai universitatilor de arte, artisti amatori, artisti consacrati) in scopul de a-si promova creatiile artistice, de a se face cunoscuti si de a participa la actul cultural, prin organizarea de expozitii si evenimente artistice.

Piata Revolutiei, in circuitul cultural si turistic national si international

Kulturama constituie un act de reactualizare si valorificare a resurselor locale prin sensibilizarea opiniei publice fata de specificul cultural al orasului, prin promovarea in randul comunitatii, prin sustinerea si incurajarea tinerilor artisti de a se manifesta liber, prin punerea in valoare a unui spatiu cultural de partimoniu, prin refunctionalizarea lui”– a spus Carmen Popa, initiatoare si coordonatoare a acestui proiect.
Promovarea artei in strada prin spatiul generos din Piata Revolutiei se materializeaza in expozitii permanente de arte vizuale: sculptura, pictura, arhitectura, fotografie, grafica, design de obiect, bijuterie contemporana, spectacole de teatru, evenimente din domeniul literaturii, prezentari de moda. In fiecare week-end tinerii vor putea evolua la eveniment gen happenig, performance, teatru, concerte.
Kulturama intentioneaza sa introduca Piata Revolutiei in circuitul cultural si turistic national si international, punandu-se in valoare atat bogatia arhitecturala a acestui spatiu, cat si cultura in general, dupa modelul marilor capitale europene.
Kulturama este un proiect cultural de amploare organizat de Kartell Media&Events in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, Institutia Prefectului Bucuresti, On Stage, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Uniunea Artistilor Plastici, Asociatia ‘Se Poate’. Astfel, publicul bucurestean si turistii care trec prin zona sa aiba o alternativa de petrecere a timpului liber, alaturi de artisti si de arta intr-un spatiu mai putin conventional.
Cu un caracter interdisciplinar, acest proiect ofera publicului accesul la manifestari cultural-artistice de calitate pe toata durata verii si reuneste in acelasi spatiu evenimente culturale complementare sau care implica discipline artistice diverse, precum artele plastice (sculptura, pictura, arhitectura), arta fotografica, teatrul, literatura, muzica sau dansul.
Programul Kulturama: iulie – septembrie, zilnic, intre orele 10.00 – 22.00.
SENSO TV si TONICA sunt parteneri media ai KULTURAMA Bucuresti 2015
Realizator: Oana Georgescu