Stiinta si miracolul medicinei naturale

Cea de-a XXII-a editie a Targului International de Carte Gaudeamus 2015 a gazduit o lansare de carte – eveniment la editura Semne: Stiinta si miracolul medicinei naturale de prof. univ. dr. Ion Marin, Decanul Facultatii de Jurnalism, Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Univesitatii Hyperion, reputat jurnalist, scriitor, director al cotidianului Ultima Ora.
Aceasta carte adresata mai ales celor preocupati de valoarea plantelor medicinale pentru sanatate este de fapt un dialog al autorului cu ing. chim. Stefan Manea, director general Hofigal, cea mai importanta companie romaneasca de pe piata de sanatate a produselor alternative. Raspunsurile oferite de Stefan Manea in aceasta carte m-au facut sa inteleg si sper ca si pe cititorii cartii, de ce produsele sale, ce numai din cauze conventionale nu se numesc medicamente, se adreseaza unui numar atat de mare de suferinte, cu uimitoare rezultate, acolo unde, nu o data, medicina clasica inca asteapta raspunsuri.

Omul premiat pentru cele mai multe brevete de inventie

Increderea oamenilor si dorinta de a face bine, ceea ce reprezinta, as zice, telurile umaniste ale vietii lui Stefan Manea, un om cum rar intalnesti, un savant, in cel mai autentic sens al cuvantului, ca si neodihna lui creatoare l-au facut sa obtina rezultate de exceptie in domeniul medicinei naturale, fiind recunoscut si apreciat de cele mai avizate foruri europene si internationale, ca si de multimea oamenilor ce beneficiaza de efectele miraculoase ale produselor sale fabricatedin plante pe baza celor mai inalte tehnologii – scria Ion Marin, interlocutorul omului caruia i s-a decernat la Bruxelles premiul pentru cele mai multe brevete de inventie. Stefan Manea este deopotriva cercetator, inventator si savant, termen pe care i-l atribui fara nici o ezitare! dupa cum spunea autorul, este o personalitate de nivel national si european si omul in viata cu cele mai multe inventii, peste 121, inregistrate la OSIM.
Stefan Manea este un om cum rar intalnesti, un savant in cel mai autentic sens al termenului. Neodihna lui creatoare l-a facut sa obtina rezultate de exceptie in domeniul medicinei naturale, fiind recunoscut si apreciat in cele mai avizate foruri europene si internationale, ca si de multimea oamenilor ce beneficiaza de efectele miraculoase ale produselor sale fabricate din plante, pe baza celor mai inalte tehnologii.

…si interlocutorul sau, Ion Marin

Publicist, profesorul si scriitor Ion Marin este si director – fondator, impreuna cu acad.N.N.Constantinescu si dr.ec. Florea Dumitrescu (1998) al Fundatiei Romania 2000, care s-a facut cunoscuta prin Galele anuale (s-a ajuns la editia a XV-a) a Trofeelor Fundatiei si premiilor cotidianului Ultima ora acordate unor mari personalitati ale vietii noastre publice – politice, economice, culturale, artistice si sportive. Absolvent al cursului postuniversitar de stiinte juridice si al Colegiului National de Aparare, Ion Marin este Doctor in ordine publica si siguranta nationala cu teza Ordinea constitutionala si siguranta nationala in contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, sustinuta la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza. Titular al disciplinelor Drept constitutional, Dreptul comunicarii, Geopolitica si securitate globala si Jurnalism si terorism la Hyperion, acesta este deopotriva scriitor, dar si un fin analist al vremurilor in care traim. A lansat numeroase carti de succes din care amintim Vremea sacalilor Moartea unui biet corector, Noaptea dintre milenii, Adevarul si coruptia, Semintele, ca niste schije, Geopolitica si securitatea globala – o abordare interdisciplinara, Violenta politica globala in era informationala, Violenta politica – intre arma si cuvant s.a.
Printre numeroasele medalii si distinctii, Ion Marin a primit Distinctia Culturala a Academiei Romane (2004), premiul Uniunii Juristilor din Romania (2006) si premiul Uniunii Ziaristilor Profesionisti (2003) si Diploma Honoris Causa (UZPR, 2013), fiind senator al Ordinului Ziaristilor Profesionisti din Romania.
Realizator: Oana Georgescu