Vacanta prin imprejurimile Bucurestiului

Daca majoritatea bucurestenilor fug in concedii din Capitala, alegand muntele sau marea, iar cei cu dare de mana aleg destinatii exotice precum Thailanda, Insulele Mauritius, Papua Noua Guinee etc., pentru cei mai putin pretentiosi, dar dornici de o iesire in natura, padurile si lacurile din jurul Bucurestiului pot reprezenta tot atatea alternative.

Chiar daca sunt situate la doar cativa pasi de Bucuresti, aceste locuri
iti pot oferi momente speciale si vei descoperi adevarate oaze de
verdeata si de liniste. La Balteni te poti relaxa in padurea de pe malul
lacului plin de nuferi. Legenda spune ca aici ar fi fost omorat, in
ultimele luni ale anului 1476, domnitorul Vlad Tepes. Padurea si lacul Cernica constituie o varianta la fel de buna sau chiar mai buna, avand in vedere situarea acestora la doar 14 kilometri de Bucuresti.

Lacul si padurea Caldarusani sunt situate ceva mai departe, la 45 de kilometri de Bucuresti, in comuna Gradistea. Dar zona este superba si merita vazuta mai ales ca aici poti intalni specii rare de pasari si reptile, toate protejate de lege. Una dintre cele mai frumoase si mai rare soparle din tara, este soparlita de frunzar, care se gaseste in aceste paduri. In vestul padurii este amenajata si o fazanerie.

Alte locuri pline de farmec si numai bune pentru minivacanta sunt: Lacul si Padurea Snagov, Lacul Pantelimon, Padurea Pustnicu si Parcul Natural Comana.