Gordon Ramsay a fost numit de-a lungul timpului in multe si diferite moduri, insa niciodata ca un…“tip de treaba. Este cunoscut pentru temperamentul sau si izbucnirile sarcastice din bucatarie si pentru metodele sale neconventonale de management, dar este fara indoiala unul dintre cei mai valorosi si faimosi bucatari din lume. Ramsay este unul dintre cei trei bucatari din Marea Britanie care au primit trei stele Michelin pentru restaurantele pe care le detin, reputatia sa bazandu-se pe un singur obiectiv: perfectiunea in domeniul gastronomiei.
Originar din Scotia, Ramsay a aspirat la o cariera de fotbalist profesionist. S-a alaturat la varsta de 15 ani echipei “Glasgow Rangers” cu care a jucat pana in1985, cand o accidentare la genunchi l-a obligat sa-si incheie cariera de fotbalist. A ajuns – nici el nu stie cum, in…bucatarie, in primii ani invatand de la Marco Pierre White si Roux Albert din Londra si Guy Savoy si de la Robuchon Joël din Franta. Astfel si-a desavarsit experienta in bucataria franceza clasica.
In 1998, la varsta de 31 de ani, Gordon Ramsay si-a deschis in Chelsea propriul restaurant care, intr-o scurta perioada de timp reuseste performanta de a fi distins cu trei stele Michelin. Aceasta este primul dintr-o serie de restaurante de succes, fiind urmat de “Gordon Ramsay” de la Claridge si “Boxwood Café”.
A devenit star de televiziune, temperamentul si modul sarcastic de adresare, facandu-l favoritul producatorilor TV in America si in Marea Britanie. Dupa succesul emisiunilor “Cosmar in bucatarie”, “Gordon Ramsay ne invata sa gatim” si “Cu F de la fantastic”, “Ramsay – Marea evadare”, intr-un sondaj realizat de Radio Times pe un esantion de 3.000 de persoane, Gordon Ramsay a fost votat “Cea mai terifianta celebritate de televiziune”.
Oana Georgescu