Abu Dhabi – bogatia la superlativ

Situat la mai putin de doua ore de Dubai, un alt Paradis al luxului - Abu Dhabi este capitala Emiratelor Unite Arabe si un reper pe harta turismului international de lux. Este o destinatie care trebuie sa faca parte obligatoriu, cel putin odata, din “portofoliul” oricarui turist. Vegetatia pe care o intalnesti la tot pasul pe strazile si bulevardele largi detaseaza cumva Abu Dhabi de Dubai si de celelalte state membre.

Arhitectura futurista a cladirilor, investitiile si mai ales imaginatia folosite pentru construirea edificiilor sportive destinate si rezervate doar elitelor din tenis si golf, performerilor din lumea sporturilor nautice si sporturilor cu motor, circuitul de Formula 1 cu primul si cel mai mare parc tematic de distractii “Ferrari World”.

Marea moschee Sheikh Zayed este simbolul orasului si considerata cea de-a treia din lume ca marime. Aici se afla cel mai mare candelabru cu cristale Swarowski si cel mai mare covor din lume confectionat in Iran. Pentru a pastra si respecta traditia musulmana, turistii trebuie sa se descalte inainte de a intra in moschee, iar femeile, fara exceptie, sa se imbrace in burka si sa-si acopere capul cu un sal negru.

Abu Dhabi este unul dintre cele mai bogate orase din lume care isi permite sa faca investitii uriase si in strainatate. Supranumit si “Ibiza celor bogati”, Abu Dhabi a fost, este si va ramane o destinatie turistica despre care vei avea ce povesti toata viata.

Oana Georgescu