Insulele Aleutine din nordul Pacificului au inspirat un alt acvariu in care a fost reprodus climatul dur si relieful stancos preferat de vidrele marine sau pastravul curcubeu. Un acvariu inspirat de coasta Californiei este populat cu lei de mare si foci, iar urmatorul acvariu ne arata ce pesti traiesc in Golful Panama. Cea mai mare diversitate de plante si animale se gaseste, in padurea tropicala din Ecuador.
Pinguinii din Antarctica, delfinii din Marea Tasmaniei, aflata intre Australia si Noua Zeelanda si recifurile de la Marea Bariera de Corali, reprezinta alte puncte de atractie pentru miile de localnici si turisti care trec viziteaza zilnic Acvariul ”Kaiyukan”. In cel mai mare acvariu cu 9 metri adancime si 5.400 de metri cubi de apa se afla pestii din Oceanul Pacific, dar si o pereche de rechini-balena.
De pe coasta statului Chile au fost aduse zeci de mii de sardine si hamsii ce inoata in bancuri, in timp ce in acvariul care reproduce stramtoarea Cook se gasesc mai multe specii de testoase.
Acvariul ”Kaiyukan” cuprinde aproape 27 de acvarii cu 11.000 de tone de apa, 580 de specii, pesti, mamifere si plante. Acestea au fost construite din 314 tone de sticla acrilica (plexiglas), ce reprezinta intreaga cantitate produsa in lume intr-un an si jumatate. Cea mai mare bucata are 6 petri pe 5 metri, o grosime de 30 de centimetri si cantareste 10 tone.
Text si foto: Oana Georgescu