Albastru de Voronet by Liza Panait

Peste 600 de persoane au asistat la prezentarea celei mai noi colectii semnate de Liza Panait si intitulata simbolic Albastru de Voronet. O colectie spectaculoasa si impresionanta si prin numarul mare de tinute vestimentare care au defilat pe podiumul de la World Trade Plaza pe muzica live a lui Adrian Naidin. Au fost aproape 100 de modele, outfituri inspirate din portul popular romanesc care ne-au dovedit inca o data ca, indiferent de trecerea anilor, traditiile folclorice romanesti, reinterpretate de Liza Panait, raman in continuare la moda.

Tricotaje, imprimeuri, combinatii de material si culori, accesorii, dominate de ALBASTRU


Tricotajele, in combinatii de culori si material, cu taieturi asimetrice care avantajeaza orice silueta au fost vedetele colectiei dominate bineinteles de culoarea albastra. Nelipsite si in aceasta colectie au fost culorile metalice, combinatiile de albastru electric si albastrul cu negru. Colectia de cojoace brodate si pictate manual si cea de rochii tricotate manual sunt oricum must-have-uri al sezonului toamna – iarna 2014-2015.

Piesa de rezistenta a colectiei a fost rochia de mireasa prezentata de un manechin in varsta de 16 ani, o superba tinuta din dantela pictata manual cu broderie traditionala veche de peste 80 de ani, totul aplicat pe tul albastru.

Aceasta colectie a fost pentru mine un vis si o provocare – a spus Liza Panait Este ca vis etern al folosirii filonului traditional si o provocare pentru a crea ceva elegant, inedit, raportat la trend-ul anului 2014. M-am inspirit din traditiile folclorice din Bucovina, Moldova, Maramures si pana in Sudul Romaniei. Am vrut sa surprind esenta portului romanesc, spiritul puternic si delicat in acelasi timp si le-am traspus in actualitate. Ca de fiecare data, Liza Panait si povestile pe care le-a tesut in jurul colectiei sale Albastru de Voronet i-au facut pe toti cei prezenti sa se reindragosteasca de radacinile, de traditiile autentice si de arta populara romaneasca. Tema folclorica reprezinta unul din trend-urile importante pentru acest sezon.

Vedetele, prezente obisnuite la prezentarile Lizei Panait


Mirabela Dauer, actrita Emilia Popescu, insotita de fiica ei, Maria, studenta la design vestimentar, Manuela Harabor, Iulia Vantur, Rona Hartner, Ozana Barabancea, Oana Turcu si Cristan Brancu, Cristina Deleanu, Georgiana si Ivan Patzaichin, s-au aflat printre invitatii designerului.

De ce a ales albastrul de Voronet? Pentru ca este una dintre cele mai puternice zestre ale noastre, ale romanilor – ne-a martuisit creatoarea. … pentru ca albastrul de Voronet este o nuanta unica in lume, pentru ca aici este un secret atat de bine pastrat si pentru ca apartine tuturor romanilor.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros