Alexandru Ciucu – Miss & Mister Bespoke 2014

“Bespoke este arta. Arta croitoriei adevarate. Arta de a concepe un costum unic, perfect construit. Este arta de a lucra un costum sau o rochie, așa cum se facea odata, cu migala, cu timp pentru probe si cu drag pentru fiecare detaliu. Asa cum ar alege Regele Mihai. Asa cum am invatat de la bunica mea. Si de aceea mi-a facut atata placere sa prezint, intr-o maniera unica pana acum in lume, cea mai noua colectie a mea, Miss&Mister Bespoke 2014” – Alexandru Ciucu.

Evenimentul prezentat de Alina Sorescu si Virgil Iantu a avut loc la Sala Le Diplomat a Hotelului Athénée Palace Hilton Bucuresti si a reunit personalitati din lumea artistica, mondena, din showbiz, din lumea modei si oameni de afaceri. Colectia semnata de designerul Alexandru Ciucu, furnizor oficial din anul 2010 al Casei Regale a Romaniei, a fost conceputa si prezentata intr-o maniera unica, asa cum nu s-a mai vazut. Publicul a fost invitat sa voteze vestimentatia preferata din cele 4 colectii (Relax, Business, Ceremony si The Magic Black Dress), pe baza unor chestionare primite alaturi de catalogul noii colectii.

Principalele directii pe care colectia le aduce in vestimentatia masculina in acest an sunt carourile mari si sacoul la doua randuri. “Trendul international se indreapta tot mai mult catre costume in carouri mari si culori indraznete pentru zona de RELAX, si dungi late pentru segmentul de BUSINESS. CEREMONY ramane o categorie unde predomina in continuare negrul, chiar daca albastrul bleumarin castiga teren. Spre deosebire de celelalte doua categorii unde costumul revine in forta, aici, cu exceptia smokingului, varianta de sacou sau redingota cu pantalon detine in continuare suprematia. Materialele folosite in colectia masculina sunt lana 100%, S’160, combinatia de lana cu casmir, si lana cu matase in cazul CEREMONY” – declara Alexandru Ciucu, designer ale carui costume sunt purtate si de alti reprezentanti ai caselor regale din Europa, printre care Principele Albert de Monaco si Regele Simeon al Bulgarilor.

„Am ales negrul ca unica dimensiune cromatica, pornind de la conceptul de Little Black Dress, pe care l-am transformat neoficial in The Magic Black Dress. Am ales ca elemente definitorii, pentru colectia de dama, dantela si catifeaua neagra. Am fost intrebat de ce am optat sa creez rochii de cocktail, dupa o perioada atat de indelungata dedicata vestimentatiei masculine. Am raspuns simplu: pentru ca, purtand o tinuta creata de un barbat, orice femeie va avea garantia ca este irezistibila sexului opus. Am creat pentru femei asa cum si-ar dori barbatii sa le vada imbracate. Femeia rafinata, cu stil, de o eleganta sobra, decenta si, totusi, indrazneata” – a argumentat el.

La finalul prezentarii, dupa recitalul Alinei Sorescu si al lui Vlad Mirita, acompaniati la pian de Andrei Tudor, Alexandru Ciucu a aparut pe scena, in aplauzele invitatilor, purtand un tricou pe care era imprimat mesajul ‘Make LOVE, not CRIMEa’.

In urma sondajului, cei peste 200 de invitati au decis piesele-vedeta ale colectiei din categoria Relax, Business, Ceremony, precum si rochia favorita din cadrul primei linii feminine “The Magic Black Dress” lansata de designer.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros