Alina Predoiu – Bijuterii cu alint

Alina Predoiu este o creatoare de bijuterii aflata la inceput de drum. Pietrele semi-pretioase au fascinat-o dintotdeauna si a inceput treptat sa le descopere, sa le inteleaga frumusetea, sa comunice cu ele ... sa le asculte povestea.

“Fiecare are o poveste, fiecare vine de undeva de departe si aduce un pic din tainele pamantului”, spune Alina Predoiu. A inceput sa faca bijuterii cu pietre semi-pretioase in primavara anului 2011 si, de atunci, exploreaza aceasta lume si creeaza, incercand asocieri diverse de texturi, forme, culori, materiale. A urmat si un curs de bijuterie, pentru a incepe sa prelucreze metalul si sa faca monturile ei proprii. De fapt, pentru a putea spune mai multe povesti cu ajutorul pietrelor.

Pentru Alina Predoiu, bijuteriile sunt “emotii, emotii traite sau ravnite, impresii nascute din firescul unei zile, anotimp sau amintiri, sunt ganduri curate si pline de iubire ce te petrec intruna peste zi”. Nu creeaza din ratiuni comerciale, ci pentru a exprima emotii si trairi. De exemplu, primavara acestui an, venita dupa o iarna grea si chinuitoare, capata in creatia Alinei Predoiu culorile curcubeului si prinde forme cu flori si insecte multicolore, margele din coral si peruzele si foarte multe perle (elixirul tineretii la romani), simbol al dragostei, bogatiei, intelepciunii si puterii in vechea China, purtatoare de noroc in Tara Soarelui Rasare. Aceasta primavara a inspirat colectia “Curcubeu” prezentata si la Targul de la Villa Rodizio. O a doua colectie prezentata la acest eveniment este ” Nuferi la Giverny”.

In “Curcubeu” vedem granate si rubine, piatra soarelui, calcit, citrine si safire, amazonit si acvamarin, prehnit, aventurin si serpentin, ametist, calcedonie albastra si foarte multe perle si sidef. “Nuferii” sunt rubine in fucsit (roca mama), iar lacul este sugerat de pasmanterii din organza, satin sau matase, lanturi aramii sau argintii care sa-ti redea lumina in diferite momente ale zilei. “Am plecat in aceasta calatorie, cu gandul de a face haina pietrelor ca sa-ti imbrace sufletul, sa te poarte in timp ca-ntr-o poveste, sa le adulmeci parfumul, sa- ti mangaie chipul si sa te alinte in fiece zi”.

Cui propune Alina Predoiu astfel de calatorii? Tuturor femeilor care isi iubesc emotiile, le traiesc si se bucura de ele.