Anca Vlad, Președinte Grupul Fildas Catena, Trofeul Forbes Woman 2022

Cele mai importante și influente doamne din România au fost premiate la Gala Forbes Woman care a celebrat munca acelor femei care reprezintă modele autentice și puternice ale societății românești din mediul de afaceri, filantropie, relații publice și cultură. Evenimentul a reunit comunitatea feminină de antreprenori de-a lungul unei zile dedicate în exclusivitate lor și care a început cu Forbes Woman Summit, ediția a V-a, un eveniment dedicat femeilor de succes care au schimbat în bine mediul de business și societatea românească. A fost zi de sărbătoare a femeilor de afaceri și o sursă de inspirație și sprijin pentru femeile din țara noastră, motivate să-și dovedească potențialul și să se autodepășească. În acest an, tema a fost ”The L.E.A.D. to Success Leadership *Energy *Action *Direction”!.

„The butterfly effect” în business a fost o provocare la care fiecare laureate și invitat a fost invitat să reflecteze; aceasta și pentru că, fiecare acțiune pozitivă, oricât de mică, poate avea un efect major asupra business-ului și a comunității. Forbes Woman 2022 a fost dedicată metamorfozei ”pe care fiecare dintre noi a experimentat-o, inevitabil, în acești doi ani”. Gala a fost ”ilustrată” prin metamorfoza fluturilor care oglindește procesul de transformare pe care îl trăim fiecare, personal și professional, prin rezistență, schimbare și speranța.

Gala Forbes Woman 2022

TOP 50 cele mai importante şi influente femei din România„In union there is strength!”

Gazdele evenimentului au fost Raluca Michailov, Owner Forbes România, Director General BP Publishing Media și Ionuţ Bonoiu, redactor șef Forbes România, iar amfitrionul galei a fost Bogdan Miu.

Ediția a XI-a a Galei Forbes Woman a început cu acordurile piesei „Dor de viață” în interpretarea acapella a membrilor trupei ”Blue Noise”. Seara a fost marcată de bucuria revederii după o perioadă în care cu toții am învățat, spun organizatorii ”să acceptăm noi provocări, să depășim dificultăți și să ne reinventăm zi de zi, ca oameni și ca business”.

”Doamnele premiate în cadrul acestei ediții a Galei Forbes Woman sunt exemple de inspirație, perseverență, inovație și spirit antreprenorial” – spunea Raluca Michailov, Owner Forbes România.

”Puterea feminină se manifestă în multe feluri, atât în business, cât și în alte zone ale vieții. Acestea au primit un trofeu altfel, care să celebreze continua metamorfoză pe care acțiunile lor le produc în și pentru societatea românească”.

Iată care au fost laureatele Galei Forbes Woman 2022:

 • Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române și Președintele Fundației Regale Margareta a României – cea mai influentă personalitate din România (MS Margareta a transmis un mesaj video)
 • Anca Vlad, Președintele Grupului Fildas-Catena – cea mai influentă femeie de afaceri din România (premiul a fos înmânat doamnei Alina Marinescu, Director General CATENA)
 • Dana Dima Demetrian, Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking, Membru al Comitetului Executiv BCR – cea mai influentă doamnă din industria financiară
 • Fulga Dinu, Country Manager Operations Immofinanz România – cea mai influentă doamnă în domeniul imobiliar
 • Ramona Jurubiță, Country Managing Partner KPMG România – cea mai influentă doamnă din domeniul consultanței
 • Dorina Mutu, Cofondator și Director General Annabella – cea mai influentă antreprenoare din retail
 • Adela Smeu, CEO Brico Dépôt România – cea mai influentă doamnă din domeniul bricolajului
 • Camelia Șucu, Owner ClassIN, Piața de Gros, Iconic Food & Wine – cea mai cunoscută antreprenoare în serie
 • Ana-Maria Doxan, Business Executive Officer al Diviziei Nespresso din cadrul Nestlé – premiul pentru influență în domeniul FMCG
 • Cristina Căpitanu și Elena Oancea, Cofondatoare Lemon Interior Design – cele mai puternice nume din domeniul designului interior
 • Veronica Savanciuc, CEO & Președinte Lowe Group România – premiu pentru influență în publicitate
 • Anca Damour, Partener și CEO al D Craig Real Estate, Administrator Elii Element Logistic Industrial și Investment – premiul pentru schimbarea spectaculoasă a anului
 • Simona Cocoş, Director General Zentiva România – premiul pentru influență în domeniul farma
 • Elisabeta Moraru, Country Manager Google România – cea mai influentă doamnă din domeniul tehnologiei
 • Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life – cea mai influentă doamnă din asigurări
 • Mihaela Mitroi, Managing Partner Global Tax Advise – cea mai experimentată doamnă în consultanță și servicii profesionale Big Four
 • Mirela Nemțanu, CEO Hospice Casa Speranței Foundation – premiul pentru implicare socială și dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă
 • Jagoda Gwardys-Zientara, CFO Carrefour România – premiul special pentru influența în retail (a transmis un mesaj video)
 • Daniela Micușan, Director general Majorel România – premiul special pentru influența în domeniul Business Process Outsourcing (BPO)
 • Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România – premiul pentru influență în susținerea drepturilor copiilor
 • Imola Zoltan, Managing Director McCann PR – premiul pentru influență în comunicare

Seara galei s-a încheiat tot în cheia metamorfozei fluturelui: invitații au savurat tortul „The butterfly effect” și împreună au deschis în același timp felicitări cu un mesaj care le-a reamintit că ”reînnoirea și renașterea sunt întotdeauna posibile și că putem face alegeri mai bune, mai înțelepte, prin simbolicul zbor al zeci și zeci de fluturi”.

Catena – Farmacia Inimii a fost partener Gold al acestei gale memorabile.

Realizator: Oana Georgescu

Foto: Sabina Ghiormescu