Andreea Dogaru, Designerul anului 2014

Laurerata cu titlul de Designerul anului 2014, Andreea Dogaru a deschis prima seara de FashionTV Winter Festival Brasov 2015, un eveniment gazduit de Conacul Heldsdorf din comuna Halchiu. Cea de a VIII-a editie a Festivalului de moda Fashion TV Winter Festival 2015 s-a desfasurat in premiera in Romania, primele sapte editii avand loc in localitatea austriaca Kitzbuhel supranumita si Perla Alpilor Austrieci.

Blasphemy, colectia haute-couture 2015

Fie ca se afla pe podiumul unui festival de moda din Romania si pe cele ale festivalurilor internationale sau fie ca prezinta propriul fashion-show, designerul Andreea Dogaru reuseste sa impresioneze de fiecare data prin colectii creative, pline de culoare, imaginatie, rafinament si bun gust.
De data aceasta, ea a prezentat in fata publicului colectia haute-couture intitulata simbolic Blasphemy, cu rochii realizate din materiale pretioase si cu accesorizari deosebite. Catifeaua cu paietele au fost vedetele colectiei prezentate pe podiumul FashionTV Winter Festival Brasov 2015.
Andreea Dogaru se joaca mai mereu cu structurile si formele astfel incat sa puna in valoare silueta feminina si sa evidentieze eleganta si misterul acesteia. Cu o viziune artistica deosebita, ea valorifica in tinutele sale atat partea creativa, cat si pe cea comerciala (creatiile sale costa intre 300 euro si 10.000 euro) creand piese inedite ca design, dar realizate pentru a fi purtate oricand.

Mandra ca traieste in Romania

Romanii sunt intr-adevar interesati de moda, suntem o tara unde oamenii sunt foarte atenti si la ceea ce se poarta, dar si la calitatea produsului, spunea ea. Pe Andreea au atras-o mereu creatiile lui Karl Legerfeld si John Galliano si ii admira pe Maria Lucia Hohan si Catalin Botezatu.
Inca de la debut, in 2010 (a devenit creatoare de moda la numai 22 de ani), designerul vestimentar Andreea Dogaru a avut un cuvant tot mai greu de spus in moda romaneasca. In scurt timp a devenit un nume foarte apreciat in Romania, iar in 2013 a fost desemnata cel mai bine cotat designer al anului. In 2014 avea sa fie desemnata Designerul Anului.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu