Aniversare 10 ani Revista – Vacante la tara. Vacante cu farmec

Sala Cerchez a Muzeului National Cotroceni a gazduit evenimentul ocazionat de aniversarea celor 10 ani de la aparitia primului numar al revistei Vacante la tara. Vacante cu farmec, un proiect initiat de Maria Stoian, Presedinte Fondator ANTREC (Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural), dar şi Director al acestei publicatii unice in peisajul de gen.

Din echipa sa fac parte Maria Visan Stoian, VicePresedinte ANTREC si initiator al proiectului, celebrul fotoreporter Emanuel Tanjala care si-a prezentat volumul Jurnalul unui fotograf, dar si tanarul redactor-sef Cristian Alexandru Catana care a fost protagonistul expozitiei de fotografie Vacante cu farme. El a fost premiat in cadrul Galei Premiilor Asociatiei Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania cu premiul Fotografia ca viata, viata ca fotografie.

Povestea noastra a început exact acum 10 ani, mai precis pe 24 ianuarie 2004, cand, de Ziua Unirii Principatelor, la Casa Capsa prindea viata primul numar al revistei – a spus Maria Stoian. De-atunci, au urmat 10 ani de munca, 10 ani de eforturi, 10 ani de rezultate, timp in care am oferit cititorilor nostri articole pline de farmec, in rubrici precum: LADA DE ZESTRE, JURNAL DE CALATORIE, CALATOR IN ROMANIA, DESTINATII CU FARMEC, PENSIUNI CU FARMEC, BUNATATI DIN PENSIUNI, OASPETI DE SUFLET, CASE MEMORIALE si ECOTURISM. Revista noastra prezinta informatii despre toate zonele turistice ale tarii, despre unitatile de cazare, ofera idei de petrecere a timpului liber, recomanda locatii pentru practicarea diverselor sporturi, realizeaza interviuri interesante cu vedete si personalitati, prezinta festivaluri, evenimente turistice, culturale si targuri tradiţionale, promovează pachetele turistice si programele agentiilor de turism si multe altele.

Cu aceasta ocazie au fost decernate Diplome de Apreciere, printre laureati numarandu-se Anca Vlad, Presedinte FILDAS & CATENA Group, prieten si sustinator al revistei inca de la prima aparitie. Cei prezenti s-au delectat si cu un concert aniversar cu partituri de Franz Schubert (Impromptu Op. 90 Nr.4) si George Enescu (Sonata Nr.1, Op.24), precum si cu concertele pentru pian si violoncel de Paul Constantinescu (Cantec vechi) si Constantin Dimitrescu (Dans taranesc)

La acest eveniment deosebit a fost prezenta si Maria Grapini, Ministru delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros