Aroma de Tenerife

Se spune despre insula Tenerife ca ofera vizitatorului tot ceea ce acesta si-ar putea dori. Vrea cineva munte? Varful vulcanic Teide si numeroasele masive care strajuiesc insula cat vezi cu ochii iti spun: Bine ai venit! Vrea cineva plaje scaldate de ocean? Atlanticul saruta plajele insulei de jur-imprejur, apa e limpede, iar soarele e prezent tot anul fara sa derajeze prin temperaturi prea ridicate ori prea scazute – nu degeaba Tenerife a fost supranumita Insula primaverii vesnice.

Vrea cineva parcuri acvatice pentru distractie? Siam Park isi asteapta vizitatorii, unde altundeva decat in Tenerife. Vreti sa faceti suba-diving, windsurfing, mountain bike sau golf? Raspunsul il stiti deja! Tenerife.

Sudul insulei este ideal pentru plaja. Dintr-un loc arid, canarienii – fiindca Tenerife face parte din grupul insulelor Canare – au facut un paradis. Playa de Los Cristianos, Playa de Las Americas, Costa Adeje, Playa Fanabe, Playa Del Duque si multe alte plaje reprezinta locul perfect in care te poti odihni si relaxa. Aici in sud, descoperi un adevarat regat al apelor in parcul de distractii Siam Park. Parcul a fost inaugurat pe 15 septembrie 2008 de catre printesa Thailandei, Maha Chakri Siridhom, si intreaga sa arhitectura poarta semnatura arhitectului thailandez Ruetai.

Vizitatorii sunt salutati la intrare de cativa lei de mare buclucasi pentru ca apoi sa se lase vrajiti de cele mai trasnite atractii. Pentru cei cu sange in vine, care nu pot sta scapa o clipa locului, merita incercata o cursa a la Indiana Jones cu Naga Racer in asa-numitul Mekong Rapids, iar daca exista iubitori ai fortei centrifuge, The Giant este alegerea perfecta.

Daca insa nu iubesti lenevitul la malul Atlanticului sau distractiile gen Siam Park, poti face drumetii in Parcul National Teide, unde amfitrion este conul vulcanului Teide – 3.718 m, cel mai inalt punct din Spania (insulele Canare apartin Spaniei). Maiestuos si amenintator, Teide te saluta din orice colt de Tenerife, Simbol al insulei. Teide este inconjurat mereu de un nimb de nori, datorita influentei vanturilor alizee, curentului canarian si vanturilor de pe coasta Africii, aflata la doar 300 de kilometri de Tenerife. Pe Teide se ajunge cu telecabina care urca pana la altitudinea de 3.500 de metri.

Parfumul vietii canariene il simti vizitand, insa, sate precum Vilaflor sau Masca, pe sosele in curbe ametitoare, sate in care poti testa branza de capra de Tenerife, vinurile canariene, celebre inca de pe vremea lui Shakespeare, mierea de palmier, tocana de iepure dupa o reteta veche specific canariana si multe alte bunatati.

Alice Claudia Gherman