Artmark in sprijinul Muzeelor Minovici

Prietenii Muzeelor Minovici s-au reunit anul acesta cu ocazia unei gale de strangere de fonduri pentru Muzeul de Arta Populara „Dr. Nicolae Minovici” si Muzeul de Arta Veche Apuseana „Ing. Dumitru Minovici”. Artmark s-a alaturat initiativei, organizand o licitatie in beneficiul Muzeelor.

Participantii la eveniment au achizitionat lucrari importante de arta, certificate de Artmark, aderand astfel la cauza ocrotirii patrimoniului cultural national. Printre cei mai renumiti autori ai lucrarilor din licitatie se numara Gheorghe Petrascu, Camil Ressu si Marius Bunescu.

Cele doua muzee, aflate in nordul capitalei, in apropierea Fantanii Miorita, reprezinta mostenirea culturala lasata de familia Minovici Bucurestiului, atat prin cele doua case, monumente de arhitectura, cat si prin colectiile de arta pe care acestea le gazduiesc. Preocupati de salvarea valorilor pastrate aici,

Asociatia Prietenii Muzeelor Minovici se implica in activitati ce au ca scop sustinerea materiala si promovarea muzeelor. Artmark are bucuria de a fi unul dintre partenerii organizatiei si de a sprijini eforturile acesteia.