Atelier de Mozaic la Fundatia Calea Victoriei

Fundatia Calea Victoriei va invita, incepand de sambata, 10 septembrie, ora 11:00, la un Atelier de Mozaic, sustinut de artistul plastic Cristina Marian.Mozaicul este un procedeu tehnic in care opera de arta este constituita din mici fragmente cubice sau prismatice de materiale dure, divers colorate, fixate laolalta cu ajutorul cimentului, masticului sau altui tip de adeziv.

Tehnica mozaicului este foarte veche. A aparut in indepartata Antichitate (Mesopotamia, Creta, Egipt, Persia, Grecia). Epocile romana si bizantina marcheaza momentele lui de maxima inflorire, iar spre sfarsitul Evului Mediu este practicat din ce in ce mai rar. La inceputul secolului XX curentul Art Nouveau a redescoperit mozaicul, adaptandu-l noului stil artistic.

Materialele folosite sunt marmura, piatra de rau, sticla de Murano, gresia, ceramica smaltuita. Astazi se intrebuinteaza si travertin colorat, placi ceramice mari, sticla groasa turnata special etc.

Atelierul nostru isi propune ca fiecare cursant, folosindu-si imaginatia, creativitatea si indemanarea, sa realizeze trei tipuri de obiect decorativ. Vor fi obiecte extrem de elegante si expresive ce vor decora spatiul de locuit sau biroul, iar intalnirile noastre un mijloc perfect de relaxare.

Atelierul va fi organizat in 3 sedinte (fiecare sedinta dureaza 2:30h), toate materialele fiind incluse in taxa de curs:

1. Rama de oglinda
2. Vas decorativ
3. Tablou – mozaic
https://sensotv.ro/lifestyle/Hobby-1902/mozaic-pentru-acasa#/0

Lector: Cristina Marian
Numar ateliere: 3
Frecventa: saptamanal (fiecare sedinta dureaza 2:30h)
Tip: Practic
Cost: 250 ron (inclusiv materiale de lucru)
Numar maxim persoane: 13
Locatie: Fundatia Calea Victoriei, Str. Caimatei nr. 20, etaj 3
Data si ora: sambata, 10 septembrie, de la ora 11:00
INSCRIERI LA [email protected]