Baletul Frumoasa din padurea adormita

La inceput de aprilie la Opera Comica pentru Copii a avut loc Premiera extraordinara a baletului “Frumoasa din padurea adormita” in regia si coregrafia lui Mihai Babuska.

Dupa ce a semnat regia, coregrafia sau adaptarea coregrafica pentru mai multe titluri celebre de balet clasic, fostul mare balerin Mihai Babuska devine pentru prima data in cariera coregraf si regizor al spectacolului „Frumoasa din padurea adormita”. In luna martie, Opera Comica pentru Copii a gazduit Baletul de Buzunar “Pygmalion”, o adaptare dupa George Bernard Shaw, in regia si coregrafia aceluiasi Mihai Babuska.

Mihai Babuska a pornit de la coregrafia clasica a indragitului spectacol de balet, dar productia Operei Comice pentru Copii a fost restransa ca durata si adaptata micilor spectactori. Asistent maestru de balet este Catalin Caracas, solist si maestru de balet al Operei Nationale Bucuresti. Libretul baletului este o combinatie reusita intre basmul traditional, baletul clasic si filmul de desene animate al lui Disney, iar coloana sonora este asigurata de Alexandru Istrate, care a creat un colaj atractiv intre muzica lui Ceaikovski si banda sonora a celebrului film de animatie. Decorurile si costumele sunt semnate de scenograful Viorica Petrovici, nominalizata in 2012 la premiile César, pentru filmul „La source des femmes”, in regia lui Radu Mihaileanu.

Din distributie fac parte: Alice Birjovanu, Alexa Corneanu, Andreea Soare, Claudia Iagar, Sabina Chirila, Cristina Babalac, Andy Ardeleanu, Robert Stefu, Daniel Manea, Mihai Pricope, Andrei Dogaru, Ionut Birjovanu, Octavian Iuga, tinerii si talentatii balerini ai Operei Comice pentru Copii. Ansamblul Operei Comice condus de Directorul Fondator Smaranda Oteanu Bunea a fost distins cu Premiul de Popularitate acordat de Forumul Muzical Roman si a cucerit doua Mari Premii (Special Award for The Best Show “The MAGIC of MUSIC” si Appreciations Award) in India si Sri Lanka. Turneul efectuat in ianuarie a avut loc cu ocazia celei de-a XII-a editii a International Childerns Festival of Performing Arts 2013 cu tema “One World for Childern”.

Acest material va este oferit de Catena

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu