Barcelona – destinatie de vis

Barcelona, una dintre cele mai frumoase metropole europene a fost, este si probabil va ramane mereu pentru intreaga lume un simbol al operelor lui Antonio Gaudi.

Pe langa Sagrada Familia, cladirile unice si inconfundabile sau parcul Guell care poarta semnatura celebrului architect, Barcelona mai are de oferit sutelor de mii de turisti care o viziteaza anual o multime de alte obiective turistice. In plus, este si o destinatie de vacanta ideala datorita plajelor de la Marea Mediterana si zonei de promenada “Espanya del Port Vell”. Atractiile si obiectivele turistice sunt foarte diversificate si pot garanta o vacanta de neuitat chiar si pentru cei mai pretentiosi turisti.

Cel mai reprezentativ obiectiv turistic al Barcelonei (care poarta aceeasi semnatura celebra a lui Gaudi) este inca “neteminat” si pare sa se afle de-o vesnicie in reparatii. Se preconizeaza finalizarea constructiei abia peste 10-20 de ani. Acvariul din Barcelona, stadionul CAMP NOU, La Pedrera (Casa Mila) si parcul Guell “semnate” de Gaudi, muzeele de arta (aici se afla cea mai mare colectie “Picasso” din lume), Gradina Zoologica din parcul de la Ciutadella sau varful “dealului” Montjuic la care se urca cu un funicular sunt atractii turstice irezistibile.

La Rambla este probabil cea mai cunoscuta zona a Barcelonei, gazda in anii ’90 a Jocurilor Olimpice de Vara. Se intinde de la Placa de Catalunya pana la statuia lui Cristofor Columb si este plina de chioscuri de ziare, standuri cu flori, cafenele, magazine, restaurante, fara a uita de artistii, comediantii, mimii, graficienii si pictorii care, in numai 5 minute, iti fac portretul. Monumentul inalt de 60 de metri al lui Cristofor Columb a fost construit in 1888 de arhitectul catalan Gaieta Buigas i Monrava pentru Expozitia Universala, in onoarea faimosului navigator si descoperitor al Americii.

Text si foto: Oana Georgescu