Beijing International Tourism Festival, editia a XVI-a, 2014

Opera Comica pentru Copii din Bucuresti a participat la cea de-a XVI-a editie a Beijing International Tourism Festival 2014. Artistii, solistii vocali si baletul au susținut o serie de spectacole cu programul Romania – Land of my Heart pe diferite scene aflate in aer liber din Beijing.

Artisti de pe patru continente

Acest festivalul international este unul dintre cele mai importante evenimente de gen organizate in China si reuneste anual zeci de ansambluri artistice, folclorice, trupe de dans, interpreti, artisti acrobati, comedianti s.a. La editia din acest an au participat reprezentanti ai mai multor tari din Europa, Asia, America si Australia.

Alaturi de artistii Operei Comice pentru Copii din Bucuresti, al carei director este soprana Felcia Filip, au evoluat ansambluri artistice din China (interpreti si dansatori de la Scoala de Arte din cadrul Conservatorului de Muzica din Beijing, trupa Jilin Song and Dance), Noua Zeelanda (Te Kapa i Ngati Tarâwhai Trust), Italia (trupa La Montesina si grupul folcloric Pro loco di Castrovillari), Rusia, Chile (baletul folcloric Bafca si ansamblul de muzica si dansuri Banda Renacer), Brazilia, India (ansamblul UDBHAV Sports&Cultural Association), Thailanda, SUA (Baletul folcloric Flor de Mayo, Santa Monica College, SUA), Germania (Country Dance Family & Friends), Brazilia (trupa de muzica si dansuri Boi brihlp da Ilha) s.a.

Romania – Land of my Heart

Seria de spectacole cu program diferit pe care le-a prezentat Opera Comica pentru Copii se intitulat Romania – Land of my Heart si au cuprins un colaj de muzica si dansuri romanesti. Din distribuție au facut parte solistii vocali Daniel Filipescu, Oana Serban, Roberta Enisor, Lucia Racoveanu, Jennifer Dumitrascu si Bogdan Serban si balerinii Alexandra Corneanu, Andreea Soare, Ilona Karpatti, Sabina Chirila, Alis Gheorghe, Theodora Munteanu, Claudia Iagar, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Andrei Dogaru, Ionut Birjoveanu, Octavian Iuga si Virgil Stefu. Delegatia a fost condusa de Directorul Fondator Smaranda Oteanu Bunea. Pentru evolutiile lor remarcabile, aplaudate la scena deschisa de publicul spectator, de organizatori si de oficiali si dupa ce la postul national de radio Voice of China s-a spus ROMANIA it’s The Best!, organizatorii au acordat Trofeul celei de-a XVI-a editii a Beijing International Tourism Festival artistilor Operei Comice pentru Copii.

Unica în lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga peste 70 de premii nationale si internationale la festivalurile de profil.

Cu 60 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 200 de reprezentatii atat la sediu (Calea Giulesti nr. 16), cat si in turneele nationale si internationale pe care le intreprinde.

Trofeul cucerit in China este cel de-al 36-lea premiu international obtinut de tinerii si talentatii artisti romani.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu