Campionatul de gatit

Desfasurat sub egida World Association of Chef Societies, Campionatul International de Gatit in Aer Liber Bucuresti 2010 s-a bucurat de prezenta unor nume sonore ale gastronomiei internationale: Miroslav Kubec – directorul continental al Europei Centrale a WACS, maestru in arta culiara sau Ragnar Fridriksson – Office Manager al WACS, jurnalist de specialitate.

Pentru prima data in istoria de trei ani a campionatului, competitia a fost impartita in doua grupe: profesionisti si amatori. Doua comisii separate au gustat, notat si au facut observatiile de rigoare celor prezenti la concurs. Comisiile au fost alcatuite din zece specialisti in gastronomie, romani si straini, prezidate de maestrul in arta culinara Stefan Bercea. Au participat circa 50 de echipe. Fiecare echipa fiind compusa din trei membri.

Desfasurat pe doua grupe – preparate culinare reci – prima zi – (sectiunea hrana rece – antreuri, platouri festive, sectiunea dulciuri si patiserie, sectiunea creatie respectiv meniu alternativ) si grupa gatit in aer liber – a doua zi – (preparate culinare la plita, gratar, ceaun si sectiunea creatie), manifestarea s-a bucurat de o puternica antentie din partea publicului bucurestean.

Surpriza editiei de anul acesta, etapa Piata Constitutiei, au reprezentat-o echipa Gastro Mithologia, unde dna Nela Tianu si Iannis Lemonis, autorul cartii Crime in Bucataria lui Ptolemeu au obtinut: locul I la ceaun, locul I la creatie, premiul de participare la sectiunea gratar, locul al III-lea sectiunea la hrana rece si cupa marelui jurnalist, scriitor si realizator TV “Radu Anton Roman” pentru organizare, prezentare, combinatia dintre cultura si gastronomie, etc.

Alice Claudia Gherman