Catena, partener principal al L’Étape Romania by Tour de France!

Legendarul eveniment dedicat pasionaților de ciclism, L’Étape by Tour de France, va include în premieră, începând cu acest an, și ediția L’Étape România, ce se va desfășura în zilele de 27 și 28 august 2022, la București, Catena fiind partener principal. România se alătură, astfel, marii și frumoasei familii a L’Étape by Tour de France.

Turul Franței este cea mai renumită cursă de ciclism din lume, urmărită în fiecare an cu pasiune de milioane de fani de pe întreg mapamondul. Legendarul eveniment sportiv a debutat în 1903, iar conceptul L’Etape by Tour de France s-a născut în 1993, din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori de a trăi astfel de experiențe unice.

Evenimentul de lansare a L’Étape Romania by Tour de France a avut loc la Ambasada Franței din Capitală și a marcat un moment important în istoria noastră sportivă: România este a 20-a țară care se alătură marii familii a acestui brand emblematic.

La eveniment au fost prezenți, printre alții, Excelența Sa Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România, Carol-Eduard Novák, Ministrul Tineretului și Sportului, Tudor Ștefan Mocuța, CEO MPG, Kévin Quiniou, Head of L’Étape by Tour de France – Amaury Sport Organisation (ASO), Daniel Marin, Director Financiar Fildas-Catena Grup, Daniel Enache, Director Filiala Catena Bucureşti, Daniel Ioniţă, Manager Suport IT Smart Soft Power, parte a grupului Fildas-Catena, și Antoine Quiers, Project Manager L’Etape by Tour de France.

Catena – Farmacia inimii este partenerul principal al acestui eveniment de mare anvergură, atât de important pentru București, dar și pentru România, o competiție destinată atât cicliștilor cu experiență, cât și amatorilor din țară și din străinătate.

La 22 de ani de existență, Catena, un brand autentic românesc, susține un brand iconic cu o istorie de aproape trei decenii” – a declarat Daniel Enache, Directorul Filialei Catena Bucureşti. ”Ne bucurăm să facem parte din marea comunitate sportivă a unui brand de notorietate mondială, susținând pasiunea şi excelența în sport. Suntem convinși că, pe lângă componentele de competiție și motivație, L’Étape România by Tour de France va reuși, cu fiecare ediție în parte, să transforme pasiunea pentru ciclism într-o stare de spirit, într-un limbaj al stilului de viață sănătos. Și pentru că ne dorim ca toți cei pasionați de sport să transmită acest mesaj al vieții echilibrate și sănătoase, ne-am alăturat cu Farmacia inimii ca partener principal al acestui proiect îndrăzneț, plin de adrenalină și emoție”.

Reprezentații Catena le-au înmânat lui Kévin Quiniou și Antoine Quiers câte un tricou de ciclism cu însemnele Catena Racing Team, cel mai mare și mai titrat club polisportiv al unei companii din România.

L'Étape by Tour de France este lider mondial în evenimente de ciclism cu participare în masă, cu evenimente desfășurate în 20 de țări în 2022 și cu 26 de evenimente globale. Acest eveniment oferă posibilitatea cicliștilor amatori de a concura sau de a pedala pe o etapă a Turului Franței, cel mai faimos eveniment sportiv anual, chiar la ei acasă.

“Suntem onorați să aducem L’Étape by Tour de France în România, un brand legendar, unic în lume. Invităm comunitatea cicliștilor din țară și din străinătate să trăiască experiența și aventura marilor campioni, în prima cursă L’Étape by Tour de France din România, care va spune întregii lumi povestea pe bicicletă a Micului Paris. Mulțumim tuturor autorităților și sponsorilor fără de care acest vis nu putea deveni realitate” – a menționat Tudor Ștefan Mocuța, CEO MPG România. Fondată în 1997, MPG România este lider în marketing-ul sportiv și managementul de evenimente, având cel mai mare portofoliu de evenimente sportive pentru amatori (peste 1.000 pe an) din România.

La rândul său, Kévin Quiniou, Head of L’Étape by Tour de France, a declarat: „Datorită celor patru bicicliști români care au participat la Turul Franței în 1936, România a stabilit o veche legătură cu Turul Franței. De câțiva ani, ciclismul este în plină expansiune în țara voastră, prin dezvoltarea curselor profesioniste și a antrenamentului constant, pe lângă creșterea audiențelor și a notorietății Turului Franței. Din toate aceste motive, noi, cei de la ASO (organizatorul Tour de France) suntem convinși că România merită să fie printre cele 20 de țări ale seriei L’Étape by Tour de France. Participanții vor trăi experiența supremă pentru cicliștii amatori, având șansa de a experimenta legenda Turului Franței și de a se provoca unii pe alții, pedalând prin peisaje și trasee uimitoare din capitala României. Succes tuturor participanților!”. ASO este lider mondial în organizarea curselor de ciclism, cu 100 de zile de competiție în fiecare an, și are ca scop principal dezvoltarea ciclismului ca exemplu de transport durabil pentru centrele orașelor.

L’Étape România by Tour de France Village, în Piața Constituției

Acesta va fi deschis pentru public pe 27 august, iar pe 28 august, în ziua competiției, arealul va fi destinat exclusiv participanților în cursă și festivităților de premiere.

Race Village va conține un muzeu în aer liber al acestui brand, zonă de încălzire, food-court, asistență mecanică pentru cicliști, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă și numeroase zone ale sponsorilor și partenerilor evenimentului.

Concurenții vor evolua pe trei trasee pentru toate abilitățile, dezvoltate de echipa MPG împreună cu experții Tour de France. Acestea vor străbate și vor marca locuri emblematice din București, scopul acestui concept internațional fiind acela de a descoperi destinații interesante pe două roți, simțindu-te, totodată, precum un ciclist în Turul Franței.

Înscrierile se pot face începând cu 30 mai 2022, accesând secțiunea https://romania.letapebytourdefrance.com, unde se regăsesc și informații la zi despre eveniment. Concurenții și spectatorii vor avea parte pe perioada competiției de numeroase surprize destinate acestui eveniment unic în țara noastră:

  • cele trei curse vor fi: The Race de 85 km (2 x loop), The Ride de 42 km (1 x loop) și The City Adventure de 14 km, pentru adulți și copii.
  • participanții vor putea descoperi Capitala, pornind de la Piața Constituției, pe Bd. Unirii și pedalând pe artere importante precum Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff și Bulevardul Libertății, cu punctele de atracție care prezintă istoria Bucureștilor de-acum și de odinioară: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul C.E.C., clădirea impozantă a Primăriei Municipiului București, Casa Armatei sau Ateneul Român.
  • L’Étape România by Tour de France Village va spune tuturor povestea brandului legendar prin intermediul unei expoziții și a numeroaselor activări tematice, urmând ca, pe 28 august, cicliștii să devină ”Regi pe două roți” pentru o zi, trăind emoția acestei competiții iconice în aceleași condiții de cursă ca și profesioniștii, de la punctul de start până la linia de sosire, întrecându-se pe cele trei trasee pentru a obține celebrul tricou galben, simbol al victoriei, excelenței, pasiunii și determinării.

Împreună punem România pe harta L’Étape by Tour de France!

Catena susţine Campionii!

Realizator: Oana Georgescu

Editor: Stnaislav Pescu