Catena, sponsor al Festivalului Dragobete Pupa Fete

Sala Ion Baciu a Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiesti a gazduit prima editie a Festivalului Concurs National de Interpretare si Creatie Dragobete Pupa Fete

Eveniment organizat de Teatrul Ancuta si Clubul de Pictura si Desen Micul Picasso din localitate.

Peste 400 de copii talentati (4 – 18 ani) din toata tara (gradinite, scoli gimnaziale, Palate ale Copiilor, Scoli de Arta, Cluburi ale Copiilor s.a) au participat si au concurat timp de doua zile la urmatoarele sectiuni din festival: muzica (interpretare vocala – grup si solo: muzica pop romaneasca, international, canto popular, etno), arta teatrala (individual si trupe), folclor, arte vizuale (pictura, grafica, desen), cu tema Romania frumoasa si creatie literara (poezie, proza scurta sau eseu), arta populara (prezentarea costumului popular).

Catena a fost sponsor al festivalului initiat si organizat de inimosul actor Adrian Ancuta, director al teatrului cu acleasi nume si prezentat de actrita Isabela Iacupovici si de Dana Neagoe, cunoscut organizator festivaluri de gen. Din juriul prezidat de Corina Popa, Consilier Parlamentar pe Probleme de Educatie, Presedinte Inter-EDU, au mai facut parte poetul Gheorghe Onea, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, Lector Univ.Dr. Daniela Maria Badila, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu – Dep. Istorie, Patrimoniu, Teologie, Adina Dedu profesor arte plastice. In spiritul conservarii si promovarii valorilor culturale romanesti Dragobete Pupa Fete isi propune sa descopere, sa incurajeze si sa aduca pe scena copii talentati din intreaga tara si sa dezvolte in randul acestora atitudini valorice fata de cultura, dragoste si respect pentru actul artistic, acest eveniment contribuind astfel la dezvoltarea interesului pentru cunoasterea si transmiterea din generatie-n generatie a traditiilor si obiceiurilor specifice poporului nostru. Si pentru ca, asa cum spunea Constantin Noica, in cultura nimic nu trebuie pierdut, totul trebuie transmis si reinnoit – a declarat Adrian Ancuta.

Una dintre vedetele (in devenire) ale primei editii a festivalului a fost Tudor Florin Limbean (8 ani) din Vintu de Jos, judetul Alba care a cucerit si Marele Trofeu pentru interpretarea sa cu monolgul Nica cel Hazliu, dar si premiile I la sectiunea Arta Teatrala (monolog si poezie). Trofeele primei editii a Festivalului Concurs National de Interpretare si Creatie Dragobete Pupa Fete au fost acordate Cristinei Boscioc (poezie), Ancai Simina Baciu (Arte Vizuale – desen) si Baincai Maciuca (Arte Vizuale – pictura), Sarei Maria Tutunea (creatie literara), Anisiei Calciu (Arta Teatrala, Pemiul pentru cea mai buna actrita), Vanesei Simion (Arta Teatrala, Pemiul pentru cel mai bun rol secundar) si lui Teodor Belu (Arta Teatrala, Pemiul pentru cel mai bun actor). Cel mai charismatic participant a fost declarat Alexandru Ionica (sectiunea Arta teatrala, monolog), in varsta de 5 ani, din Ploiesti.

La sectiunea Arte Vizuale (pictura, grafica, desen), s-au inscris aproape 100 de participanti, expozitia cu tema Romania frumoasa cu lucrarile micilor artisti fiind expusa si vernisata in foyerul Filarmonicii. Marele Premiu a fost castigat de Maria Margareta Stan (Ploiesti), iar locul I a fost ocupat de Bianca Rusu, Teodora Ciolan, Dora Stan, Razvan Minea, Alexandra Musat, Teodora Pop, Ilinca Cioleanu, Avand Roman, Rebeca Costache, Bianca Filipoiu, Ana Roncea, Clara Eliza, Eliza Toma, Sebastian Miu, Moretti Coman, Alexandra Lazar, Maria Boariu, Ioana Schiopu, Ioana Vespan, Ilinca Rus, Ariana Florescu, Anastasia Banescu, Julia Dumitru. La sectiunea Arta Teatrala (trupe de teatru) Premiul I a fost acordat, Ansamblului folcloric Ghiocelul si trupei Hara, premiul II, trupelor Amicii, Haiducii, Strumfii Junior si Ludic, iar premiul III, Trupelor Arlechino, Strumfii si Ursuletii Veseli.

Realizator, foto: Oana Georgescu
Editor: Stanislav Pescu