Catena sustine Festivalul Brazilor de Craciun

In cei 17 ani de la lansare, Festivalul Brazilor de Craciun a devenit un eveniment de referinta, la care participa cei mai influenti manageri de companii, antreprenori, persoane publice, oameni din media, in scopul strangerii de fonduri pentru sprijinirea proiectelor educationale ale Salvati Copiii Romania. Catena este sponsor traditional al evenimentului organizat in fiecare an sub forma unei licitatii speciale de brazi de Craciun, conceputi exclusiv pentru aceasta ocazie, de catre unii dintre cei mai cunoscuti designeri din tara.

La editia 2017 a Festivalului Brazilor de Craciun, Catena, reprezentata la conferinta de presa de Alina Marinescu, Director General, este sponsor Diamond.

Pana acum, la cele 16 editii ale Festivalului Brazilor de Craciun, Salvati Copiii a strans fonduri in valoare de 3.874.100 euro si a reusit astfel sa ofere asistenta pentru 28.195 de copii: 6.556 de copii au participat la Gradinitele Estivale, 18.008 copii au fost inclusi in programul Scoala dupa Scoala, iar 3.631 de copii au fost sprijiniti prin programul A Doua Sansa. De 27 de ani, Organizatia Salvati Copiii Romania si-a asumat ca prioritate accesul egal si nediscriminatoriu al tuturor copiilor la educatie, pentru ca de integrarea educationala depinde intreg parcursul social. In acest scop, de 17 ani consecutiv, Festivalul Brazilor de Craciun a devenit un eveniment – reper, care plaseaza dreptul la scoala al copilului in centrul agendei publice.

Catena sprijina in mod regulat mai multe fundatii, printre care Salvati Copiii! – Romania, OvidiuRo, organizatia HOSPICE Casa Sperantei si fundatia Light into Europe, iar ca o recunoastere a solidei relatii de parteneriat cu romanii, construita in timp si bazata pe incredere, Catena a castigat, in ultimii ani, numeroase premii, trofee si distinctii de excelenta. Catena a demonstrat, de-a lungul anilor, nu doar ca vine in sprijinul sanatatii romanilor, dar ca se implica activ in ample actiuni de preventie si de informare a populatiei, in activitati de promovare si practicare a unui stil de viata sanatos, precum si in diverse campanii sociale si de ajutorare. Peste 4.700 de oameni formeaza in prezent echipa Catena – o echipa unita si profesionista, a carei misiune permanenta nu este doar aceea de o le oferi romanilor servicii de inalta calitate, ci si de a asigura o legatura directa cu acestia, bazata pe incredere reciproca si respect.·

Designerii participanti la editia a XVII-a a Festivalului Brazilor de Craciun sunt Doina Levintza, Stephan Pelger, Catalin Botezatu & Scoala Metropolitana ARC, Mihaela Glavan, Omid Ghannadi&Dr. Elena Cristian, Ana Wagner, Anca Lungu, Zenya Atelier&Joomay, Dhaniel Nora, Anca Fetcu Lupu, cu sprijinul Atelier 13, Carmen Ormenisan, M. Marquise, Dorin Negrau, Roman Octav, sustinut de Craftex, CRESC Studio&Teilor, Nicu Bocancea, sustinut de Floraria Iris, Andrea Tincu, Adela Parvu&Sephora, Alexandra Abraham&Mihai Toma, CRISTALLINI, in colaborare cu Simona Opris, Bogdana Grapa, cu sprijinul Libris.ro, Lucia Olaru, Adela Vargolici&Art Safari, Mihaela Paun, Roxana Stoian&Roton Gabriela Dogaru&Georgiana Evi, cu sprijinul Naturici.ro, Stefania Mircea&Salvati Copiii. Din comitetul de organizare al evenimentului fac parte Amalia Nastase, Andreea Raicu, Corina Barladeanu, Cornel Ilie, Florentina Tararache, Jean Paul Bottcher, Laura Coroianu, Liviu Sfrija, Tereza Munteanu si Gabriela Alexandrescu.

Salvati Copiii Romania – De 17 ani, lumea buna face lumea mai buna!

Accesul inegal la educatie, abandonul scolar, lipsa suportului pedagogic sustinut sunt cauze directe ale unei performante scolare scazute, care deschide cercul vicios al saraciei educationale. Studiul din 2015 al Programului privind evaluarea internationala a elevilor (PISA) al OCDE a aratat ca performanta scazuta in randul elevilor din cel mai dezavantajat sfert este de aproape trei ori mai mare decat cea a elevilor din sfertul economic superior. Mai mult de jumatate dintre tinerii cu varsta de 15 ani din sfertul economic cel mai defavorizat nu poseda nivelul minim de competente in stiinta (56,1%), citit (57,5%) si matematica (59%). Decalajul este unul dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeana : 36,9 puncte procentuale la stiinta, comparativ cu 26,2 puncte procentuale in UE, potrivit datelor publicate de Comisia Europeana, in Monitorul educatiei si formarii 2017.

”Educatia inseamna efort sustinut si se traduce in competente stiintifice si sociale cuantificabile. Educatia este valoarea fara de care o societate nu functioneaza optim. Tocmai de aceea trebuie ca orice guvern sa isi asume ca prioritate vitala mentinerea tuturor copiilor in scoala si sprijinirea celor mai vulnerabili in procesul educational. Un copil care provine dintr-un mediu vulnerabil lipseste de la ore, nu are cum sa isi faca temele si inregistreaza, astfel, un decalaj greu de corectat, care conduce la abandon scolar. Acest copil este responsabilitatea autoritatilor, a intregii societati, nu doar a familiei iar programul Scoala dupa Scoala a devenit unul vital” – a spus Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania. Una dintre masurile cele mai eficiente de mentinere a copiilor vulnerabili in scoala este programul ”Scoala dupa scoala”, prin care li se asigura asistenta pedagogica, psihologica, dar mai ales un mediu social stabil si sigur.

Din experienta Organizatiei Salvati Copiii, integrarea in programul „Scoala dupa Scoala” are un impact pozitiv clar asupra succesului scolar al copiilor. Cu toate acestea, doar 43% dintre scolile bucurestene implementeaza programul in acest an scolar: 89 de scoli din cele 200 in care se organizeaza invatamantul primar si gimnazial. Numarul de elevi cuprinsi este de 84.437 de elevi in ciclul primar si 60.333 de elevi in ciclul gimnazial. Numai la editia din 2016, din licitatia celor 27 de brazi creati special pentru acest eveniment, din biletele de tombola si din sponsorizari au fost colectate fonduri in valoare totala de 520.000 de euro. Suma obtinuta este dubla fata de cea stransa in 2015, de 250.000 de euro.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Cristina Ardelean