Cesaria Evora, in concert la Bucuresti

Aflata pentru a cincea oara in Romania, celebra cantareata originara din Insulele Capului Verde a sustinut doua concerte – la Sala Sporturilor din Brasov si la Sala Palatului din Bucuresti. Cesaria Evora a revenit in tara noastra si pentru a-si onora promisiunea facuta in primavara, cand a fost nevoita sa isi amane toate concertele din turneul de promovare al albumului “Nha Sentimento”, inclusiv cel din Romania. Aceasta a suferit la Paris o interventie chirugicala pe cord deschis.

La Bucuresti, marea artista a primit titlul de Ambasador Onorific al Capitalei din partea Primariei Municipiului Bucuresti si albumul “Bucuresti, dragostea mea” de Emil Vasiliu. Trofee pe care le-a aratat mandra jurnalistilor la conferinta de presa unde a fost insotita de nepotul ei, Frederico Da Luz Tavarez, stabilit de 36 de ani in Romania, tara in care traieste o parte din familia ei si unde se simte foarte bine de fiecare data.

Cesaria Evora este supranumita “Diva desculta”, pentru ca apare pe scena doar in picioarele goale, in semn de solidaritate cu femeile si copiii saraci din tara sa natala. Nascuta pe 27 august 1941, la Mindelo, un mic oras din Sao Vicente, una dintre insulele Capului Verde, vedeta marturisea ca de mica nu i-au placut pantofii si ca, pentru a intelege ce inseamna saracia – tema centrala a cantecelor solistei, este necesara o vizita in Insulele Capului Verde. “Incerc sa transmit toata dragostea pe care o simt fata de oameni” – a spus Cesaria Evora care incearca sa aiba concentrarea si forta necesara sa prezinte publicului ceea ce asteapta de la ea.

Cesaria Evora si-a reluat turneul de promovare a albumului “Nha Sentimento” lansat in 2009, album care cuprinde 14 piese emotionante, cu teme profunde in care bucuria de a trai invinge tristetea si regretul. Cea care apropiatii ii spun Cize, a concertat in China inainte de a veni in Romania, ultima tara din Europa unde artista a canta anul acesta.

Oana Georgescu