Concertul – Spectacol “Bucuresti in RE hazliu”

Sala SAVOY a Teatrului de Revista Constantin Tanase a gazduit o noua premiera a stagiunii 2011-2012: spectacolul-concert intitulat Bucuresti in RE hazliu si regizat de Cezar Ghioca, cel care a pus in scena si comedia muzicala O Premiera Furtunoasa (muzica: Marius Teicu, text: Octavian Sava si Cezar Ghioca).

Spectacolul este un dialog muzical-umoristic pe texte de Nae Lazarescu intre Bucurestii de alta data si muzica de-acum, o incursiune in timp printre slagarele romanesti ale perioadei interbelice Cosarul, Fetite dulci, Suflet candriu, In amurg, Ce cauti tu in viata mea, evergreen-uri si succese romanesti si internationale actuale precum Cand vine seara, Autumn leaves, C’est si bon, Sway with me, Since I Met You, Oh, Marie sau Home.

Solistii Adrian Enache si Sanda Ladosi (alaturi de Alin Gheorghisan, Radu Ghencea, Mirela Boureanu-Vaida, Nicoleta Floroni, Ana Maria Mirica si Daniela Marin) sunt acompaniati de Orchestra Teatrului de Revista Constantin Tanase (solisti: Iulian Popa – concertmaistru, vioara, Florin Dinu – sax alto, Ciprian Popescu – sax tenor, Gabriel Anghel – trompeta, dirijor si orchestrator fiind compozitorul Dan Dimitriu). Scenografia este semnata de Ana Iulia Popov, sound designul de Tom Brandus, iar coregrafia baletului de inegalabilul Cornel Popovici. Spectacolul Bucuresti in RE hazliu este pigmentat de momente umoristice savuroase sustinute de actorii Liliana Mocanu, Oana Ghioca, Cristian Simion si Nae Alexandru – un ”Mitica” de exceptie.

Oana Georgescu
Foto: Dragos Constantin