Cu Marina Almășan, ”În căutarea lui Moș Crăciun…”

Cea de-a 17-a carte a binecunoscutei realizatoare TVR, Marina Almășan a fost ca ”un surâs în plină primăvară”, deși ne-a purtat într-o nouă călătorie fascinantă prin țara lui Moș Crăciun, concluzionând: ”Hotărât lucru: iarna nu-i ca vara!”.

”În căutarea lui Moș Crăciun. Jurnal de călătorie în Finlanda” s-a adăugat seriei jurnalelor de călătorie (11 la număr!) ale vedetei de televiziune care a reușit să adune din nou laolaltă, peste 100 de vedete din showbiz, actori, soliști vocali, jurnaliști, diplomați, medici, scriitori, creatori de modă, oameni de afaceri, profesori, inventatori, toți buni și vechi prieteni ai Marinei Almășan.

Sponsor de tradiție al tuturor proiectelor de televiziune și editoriale ale autoarei, Catena – Farmacia Inimii a susținut și acest eveniment de lansare găzduit la Clubul Diplomatic din București.

„Am cutreierat această fabuloasă țară nordică, am ajuns și în Laponia, la Cercul Polar și l-am vizitat și pe Moș Crăciun – originalul! La întoarcere…m-am pus pe scris și a rezultat acest jurnal al călătoriei mele” – Marina Almășan, autor

Cartea apărută la Editura ”Corint” a fost prefațată de jurnalistul Adrian Artene (”Noul testament al lui Moș Crăciun”), Lilian Zamfiroiu, Diplomat (”Finlanda Marinei Almășan”), Iuliean Horneț, om de afaceri și inventator (”Marina Almășan, o aventurieră?”) și de analistul politic, Dumitru Pelican, fost comentator sportive (”Marina Almășan, o jurnalistă de excepție”).

Ca de obicei, pe autoare a însoțit-o în periplul ei Elena Cristescu, o bună prietenă și colaboratoare de nădejde; împreună au adunat mii de amintiri, impresii și fotografii surprinse în săptămâna petrecută în Finlanda, la Helsinki și în alte câteva zile la Cercul Polar, în localitatea Rovaniemi, unde se află casa lui Moș Crăciun. Marea majoritate a imaginilor s-au regăsit în postările de zi cu zi ale Marinei Almășan, dar și în această carte a cărei copertă a fost semnată de caricaturistul Costel Pătrășcan.

Nu rețin ca, până acum, să fi fost scrisă vreo «Biblie» a lui Moș Crăciun! Să‑l fi urmat cineva, în scris, asemenea unui apostol. Să‑i calce pe urme și să ne întărească credința în el. Moș Crăciun există în copilăriile noastre. Dar, prin jurnalul de față (…) Moș Crăciun ni se înfățișează aievea. Nu mai este doar o poveste…” – Adrian Artene, jurnalist

Cu ocazia lansării au vorbit despre carte Sorina Preda, Brand Manager Editura Corint, Gheorghe Dinică, Director General Clubul Diplomatic, Lilian Zamfiroiu, Diplomat, fost Ambasador al României în Luxemburg și fost președinte ICR, Elisa Alho Kullstrom, adjunct al șefului de misiune, Ambasada Republicii Finlanda la București, Ruxandra Radu, Directorul Agenției Perfect Tour și Iuliean Horneț, inventator, care nota în prefață: „În această carte, autoarea face o introspecție a călatoriei sale pe care a realizat‑o «în căutarea lui Moș Crăciun», chiar în șara acestuia, în Finlanda. Ea se bucură ca un copil de fiecare experiență avută («precum fetița cu chibrituri a lui Andersen»), de fiecare om cu care se întâlnește, încercând astfel să aducă la cunoștința publicului cititor povestea pe care ea o trăiește aici, acum”.

Nu au lipsit momentele muzicale susținute de Sanda Ladoși, Dan Helciug și Dana Florian, dar și o inedită prezentare de modă cu ținute de sezon de la ”Himalaya”, bradnul ”Mammut”.

Și, cum se putea să lipsească de la o așa lansare, însuși Moș Crăciun?! Da, a fost prezent, spre încântarea și amuzamentul tuturor celor prezenți!„A venit special să-i binecuvânteze pe bunii mei prieteni, participanți la eveniment”, a spus autoarea.

Realizator: Oana Georgescu

Editor: Stanislav Pescu

Foto: Sabina Ghiormescu, arhiva personală Marina Almășan