Cupa Romaniei si Campionatele Nationale de Ansambluri la Gimnastica Ritmica, 2014

Sala Polivalenta Concordia Chiajna a gazduit una dintre cele mai importante competitii ale sfarsitului de an: Cupa Romaniei la Gimnastica Ritmica, dar si Campionatele Nationale de Ansambluri (categoriile Mica Gimnasta, Junioare si a IV-a, senioare). Au fost prezente sute de sportive, reprezentante ale urmatoarelor cluburi: CLUBUL SPORTIV UNEFS Bucuresti, CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL Arad, CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL Ploiesti, CLUBUL SPORTIV SCOLAR nr. 1 Timisoara, LICEUL cu PROGRAM SPORTIV Bistrita, CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL Brasov, CLUBUL SPORTIV SCOLAR Resita, CLUBUL SPORTIV SCOLAR nr. 2 si LICEUL cu PROGRAM SPORTIV BAIA MARE, CLUBUL SPORTIV UNIVERSITAR ORADEA CLUBUL SPORTIV SCOLAR Anghel Saligny Iasi.

Gratie, frumusete, daruire, sportivitate, profesionalism

In frumoasa Sala a Sporturilor din Chiajna s-au adunat din nou, frumusetile din gimnastica ritmica, cu ocazia desfasurarii a doua dintre cele mai importante competitii: Cupa Romaniei si Campionatele Nationale de Ansambluri. Au concurat cele mai valoroase sportive, reprezentante ale gimnasticii ritmice din Romania si au fost desemnate cele mai bune sase sportive din clasamentele Campionatelor Nationale la individual compus. De altfel, la sfarsitul anului competitional 2014. Federatia Romana de Gimnastica Ritmica a alcatuit clasamentul celor mai bune zece sportive ale anului, un top dominat de gimnaste de la C.S. Olimpia Bucuresti si C.S.S. Anghel Saligny Iasi, ambele cluburi cu cate patru performere in aceasta ierarhie. Top-ul celor zece a fost completat de cate o reprezentanta a C.S.M. Arad si C.S.M. Ploiesti. S-a tinut cont, fireste, de rezultatele obtinute in competitiile interne, dar mai ales in cele internationale, unde, de departe, Ana Luiza Filiorianu de la C.S. Olimpia Bucuresti este lidera incontestabila, a declarat directoarea tehnica a Federatiei, Stefania Chiriac.

Rezultatele participantelor la Cupa Romaniei si Campionatele Nationale de Ansambluri 2014 desfasurate in Sala Sporturilor din Chiajna

Cupa Romaniei 2014
Mica gimnasta individual
1. Ana Mezei, C.S. UNEFS Bucuresti (felicitari Marianei Mezu, antrenor coordonator Sectiiile Gimnastica Ritmica si Gimnastica Aerobica, UNEFS Bucuresti)
2. Maria Mot, C.S.M. Arad
3. Sabina Enache, C.S.M. Ploiesti
Mica gimnasta ansambluri
1. C.S. UNEFS Bucuresti
2. C.S.M. Arad
3. C.S.M. Ploiesti
Categoria a IV-a
1. Laura Anitei, C.S.S. Anghel Saligny Iasi
2. Rebeca Anton, C.S.U. Brasov
3. Iustina Cosarca, C.S.S. Anghel Saligny Iasi
Categoria a III-a
1. Denisa Mailat, C.S. Olimpia Bucuresti
2. Sonia Ichim, C.S.M. Arad
3. Alexandra Denisa Stoian, C.S.M. Ploiesti
Categoria a II-a
1. Andreea Verdes, C.S.S. Anghel Saligny Iasi
2. Stefana Popa, C.S.S. Anghel Saligny Iasi
3. Klementina Adamosi, L.P.S. Targu-Mures
Senioare
1. Ana Luiza Filioreanu, CS Olimpia Bucuresti
2. Diana Pavel, CSS Anghel Saligny Iasi
3. Diana Valeanu, CSS Resita si Micula Flavia, CSM Arad

Campionatele Nationale de Ansambluri 2014

Categoria a IV-a, exercitiu fara obiect
1. C.S.S. Anghel Saligny Iasi
2. C.S.M. Ploiesti
3. C.S.M. Brasov
Junioare, exercitiu cu 5 mingii/5 panglici
1. C.S.M. Arad
2. L.P.S. Baia-Mare
3. L.P.S. Targu-Mures

Despre Federatia Romana de Gimnastica Ritmica

In 2003 s-a reinfiintat Federatia Romana de Gimnastica Ritmica (FRGR) ca o structura sportiva independenta, presedinta fiind aleasa Irina Deleanu, Maestra Emerita a Sportului. Organizarea internationala este structurata in doua foruri: la nivel European, Uniunea Europeana de Gimnastica Ritmica si la nivel mondial, Federatia Internationala de Gimnastica Ritmica. Din 1984, gimnastica ritmica este disciplina Olimpica. Romania, reprezentata in acel an, la Los Angeles, de gimnasta Doina Staiculescu, obtine medalia de argint.
Palmaresul international a fost intregit de gimnasta Irina Deleanu, prin obtinerea medaliilor de bronz, la Campionatele Europene si Mondiale.
FRGR organizeaza in Romania turnee internationale de gimnastica ritmica prin Concursul International Irina Deleanu Cup, ajunsa in anul 2007 la a VI-a editie. Aceasta competitie a fost organizata prima data in anul 2002, avand o participare nationala. Incepind cu anul urmator devine competitie internationala de mare tinuta, bucurandu-se de inalte aprecieri pe plan european, la nivel organizatoric. Editia a V-a a competitiei Irina Deleanu Cup, desfasurata in anul 2006 devine prima competitie de gimnastica ritmica din Romania, inscrisa in calendarul oficial al Federatiei Internationale de Gimnastica. Cu aceasta ocazie, a fost prezenta la Bucuresti dna. Heidi Brunder, presedinta Uniunii Europene de Gimnastica. Alaturi de Romania, au participat gimnaste din Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Franta, Germania, Italia, Israel, Olanda, Portugalia, Rusia, Serbia-Muntenegru, Spania si Ungaria. Irina Deleanu Cup inseamna renasterea si recunoasterea pe plan international a gimnasticii ritmice din Romania. Prin aducerea in prim-plan a gimnasticii ritmice, singura disciplina exclusiv feminina, se vrea o promovare in randul tinerelor din zilele noastre, a frumosului, a bunului gust, a educarii mintii si trupului, pentru o viata mai buna, mai sanatoasa.
Realizator: Oana Georgescu