“Degetica”, Premiera la Excelsior

La Teatrul Excelsior a avut loc premiera oficiala a spectacolului muzical pentru copii Degetica, in regia lui Aurel Mitran, director al institutiei. Din clasorul cu amintiri, Aurel Mitran a scos la lumina istorioara Degeticai, a sters-o putin de pulberea timpului, a rescris-o si a pus-o in scena in stilu-i caracteristic, cu neastampar, umor si fantezie. Tinutul copilariei nu-si pierde nicicand misterul, indiferent de varsta.

Impreuna cu celebrul personaj creat de Hans Christian Andersen, spectatorii mici si mari cutreiera, alaturi de Degetica (Corina Dragomir) si de prietenii sai Buburuza (Veronica Popescu), Libelula (Oana Tofan), Fluturel (Stelian Milu) si Randunica (Mihaela Coveseanu), taramuri de poveste. Timp de ora, peripetiile Degeticai, ale mamei sale (Annemary Ziegler, care este si asistent de regie) si intalnirile cu Domnul Broscoi (Bogdan Nita), Domnul Sobol (Marian Radulescu) si cu Printul (Ovidiu Usvat) sunt prezentate cu umor si fantezie pe muzica originala a indragitului compozitor Jolt Kerestely.

Decorurile si costumele au fost create inspirat de Stefan Parvulescu, iar muzica originala, sarea si piperul acestei noi montari, ii apartine lui Jolt Kerestely.

Acum basmul s-a sfarsit. / Zau, n-a mai ramas nimica! / De vreodata-ti va fi greu, / N-o uita pe Degetica! – asa veti fredona la iesirea din sala de spectacol, alaturi de trupa Teatrului Excelsior.

SENSOTV.RO este Partener Media al Teatrului Excelsior

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Oana Georgescu