Dubai – “Perla” Emiratelor Arabe Unite

Cel de-al doilea emirat ca marime, dupa capitala Abu Dhabi, Dubai este asemeni unei ferestre care se deschide doar spre viitor. Standardul de viata, proiectele arhitectonice futuriste sau constructiile unice in intreaga lume, fac din acest oras cosmopolit una dintre cele mai moderne metropole ale secolului 21.

In primele doua luni ale anului, Dubai devine destinatia ideala pentru cei care adora cumparaturile. Varietatea produselor si preturile pledeaza pentru inspiratul nume de MECCA a SHOPPING-ului MONDIAL. Cunoscut in lumea araba drept Layali Dubai, Dubai Shopping Festival, a fost initiat in 1996 de catre guvern cu scopul promovarii comerciale a Emiratului care abia incepea sa se dezvolte.

Astazi este un eveniment cultural de anvergura mondiala, unde sunt invitati artisti din toata lumea pentru a sustine spectacole si concerte de exceptie. Shopping-ul si de entertainment-ul atrag milioane de turisti din lumea-ntreaga ce vor ramane sedusi pentru totdeauna de luxul orbitor care te inconjoara la tot pasul.

Plaja Jumeira, celebrul Burj Al Arab – cel mai fotografiat din lume, cele 3 Palm Island – Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali si Palm Deira, zgaraie-norii cu arhitectura care mai de care mai futurista, Hotelul Atlantis, ambarcatiunile luxoase ancorate in porturi exclusiviste, civilizatia, siguranta, curatenia – toate iti amintesc ca te afli intr-un loc atins de perfectiune.

Text si foto: Oana Georgescu