Dumitru Farcas si Martisorul

Ansamblul folcloric studentesc “Martisorul” s-a infiintat in anul 1957 la propunerea primului director al Casei de Cultura a Studentilor din Centrul Universitar Cluj-Napoca, Laurentiu Hodorog.

Cel mai marcant si reprezentativ dintre artistii ai caror nume este legat de Ansamblul folcloric studentesc “Martisorul” este Maestrul Dumitru Farcas, cel care de aproape 50 de ani da stralucire acestui ansamblu si alaturi de care a cunoscut renumele mondial de Maestru al taragotului.

De-a lungul timpului, in cadrul Ansamblului “Martisorul” au activat numeroase personalitati ale folclorului romanesc cum sunt: Sava Negrean-Brudascu, Ioan Bocsa, Gheorghe Turda, Marius Ciprian Pop si multi alti interpreti, instumentisti sau dansatori de seama. Despre toti acestia Laurentiu Hodorog a scris in numeroasele carti pe care le-a dedicat “Martisorului”. Activitatea folclorica de exceptie a Ansamblului folcloric studentesc “Martisorul” este recunoscuta la nivel national si international prin multitudinea de premii si diplome de excelenta.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Andreea Capitanu.