Edoardo Bennato in concert la ArCuB

Ambasada Italiei la Bucuresti in parteneriat cu ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti, va invita joi, 21 octombrie 2010, orele 21.00, la sala ArCuB (strada Batiste, nr. 14), la un concert sustinut de Edoardo Bennato si formatia sa (Giuseppe Scarpato – chitara, Raffaele Lopez – clapa, Roberto Perrone – percutie).

Muzician complet, instrumentist, solist vocal, textier si compozitor, Edoardo Bennato vine pentru prima oara in Romania intr-un concert cu influente blues, rock’n’roll si folk. Artistul s-a remarcat pe scena muzicala inca de la debutul sau din anul 1966. In scurt timp a devenit unul dintre compozitorii cei mai apreciati in Italia, versurile cantecelor sale fiind citite in scoli.

In anul 1990 a inregistrat in duet cu Gianna Nannini Un’estate italiana (sau Notti magiche), imnul Campionatului Mondial de Fotbal din Italia. Acesta a fost cel mai bine vandut single in Italia in anul respectiv. Cel mai recent album al sau este datat martie 2010: Le vie del rock sono infinite, a fost anuntat cu ocazia prezentei sale la Festivalul Sanremo din acest an si cuprinde singelul È lei, castigator al premiului Mogol pentru cele mai bune versuri.

Concertul este prezentat de Ambasada Italiei la Bucuresti in colaborare cu ArCuB, cu sprijinul Enel.
Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

Detalii la www.arcub.ro si http://www.facebook.com/ArCuB