EUROPAfest 2010 – O lume mare care o imbratiseaza pe-a ta

Peste 250 de muzicieni din 36 de tari din Europa si SUA vor sustine la Bucuresti concerte live de blues, jazz, muzica pop si muzica clasica.

EUROPAfest este singurul festival din Europa ce reuneste 4 genuri muzicale. O stare de bine cu muzica live, artisti cunoscuti, concursuri internationale si recitaluri de exceptie va cuprinde Capitala in perioada 7-13 mai. EUROPAfest celebreaza muzica de calitate, reprezentand cu succes Romania in lumea marilor festivaluri internationale. Din 2005, festivalul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.

Luigi Gageos, Directorul Festivalului propune sub sloganul „Festivalul ofera! Tu alegi!” un program ce oscileaza intre senzualitatea blues-ului, dinamismul pop-ului, neconventionalul jazz-ului si virtuozitatea clasicului:

– Concertul de deschidere al festivalului – 7 mai. Concert de jazz, blues, pop si muzica clasica (partener: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania)
– Concerte de Jazz, Blues, Pop sustinute de trupe din Austria, Germania, Italia, Marea Britanie, Armenia, Estonia, Slovacia si Ungaria.
– Caffe Festival – concerte live de jazz, blues&pop si jam sessions la „Hard Rock Cafe”
– Bucharest International Jazz Competition – o manifestare singulara in peisajul jazz-ului profesionist din SE Europei. Competitia la care participa 15 trupe cu muzicieni din 21 de tari este secondata de organizarea de jam-sessions si workshop-uri
– Jeunesses International Music Competition – concurs de pian marca EUROPAfest ce va aduna la start 71 de pianisti din 23 de tari, juriul fiind international.
– Gala EUROPAfest – 13 mai. Cu aceastǎ ocazie are loc si decernarea Diplomei de Excelentǎ pentru sustinerea Culturii, acordata de Casa Regala.

„QL”, este singura trupa de funk din Romania invitata sa cante in festival. Muzica celor de la „Quantum Leaps” imbina ritmurile saxofonulul cu cele de pian, tobe, chitara si trombon. “Trupa QL este o ciudatenie: are pasaport european, dar practica un soul-jazz american, de calitate” – spunea despre muzicienii romani celebra Sheyla Bonnick.