Excelenta la EUROPAfest 2011

Singurul festival din Europa care reuneste muzica jazz, blues, pop si muzica clasica la cel mai inalt nivel a aniversat 18 ani de existenta in Romania. Realizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, EUROPAfest 2011 s-a deschis cu imnul oficial al Uniunii Europene pe ritmuri jazz, o reinterpretare eleganta a celebrei “Oda Bucuriei” de Beethoven.

Aranjamentul creat special pentru aceasta ocazie a imbracat binecunoscuta tema in armonii de ethnic-jazz, subliniind diversitatea culturala a Europei, sarbatorita in cadrul festivalului unde, peste 300 muzicieni din 45 tari din toata lumea au transformat muzica intr-o veritabila calatorie sonora, dar aducand un tribut propriei culturi. The Merry Poppins (Austria), Atmasfera (Polonia-Ucraina), Ari Borger Quartet (Brazilia-SUA) sau Art Voices (Armenia), au adus adus publicului larg o parte din deliciile jazz-ului, blues-ului sau muzicii pop cu influente balcanice, de reggae, etno-rock, cabaret sau soul.

Spatiile neconventionale, atmosfera electrizanta, calitatea reprezentatiilor, ritmurile care au oscilat intre relaxant si antrenant si momentele de improvizatie, au reprezintat colajul muzical ce defineste prin excelenta Caffe Festival. Concertul gazduit de Sala ArCuB a reunit pe aceeasi scena muzicieni din Austria, Italia, Romania, Armenia, Bulgaria si Marea Britanie.

Oana Georgescu