Fest(in) pe Bulevard 2014

Teatrul Nottara a gazduit evenimentul de deschidere a celei de-a II-a editii a Festivalului International de Teatru Fest(in) pe Bulevard.

Marinela Tepus, directorul Teatrului Nottara, alaturi de regizorul Mihai Lungeanu, initiator al evenimentului stradal Teatru pe paine si al spectacolelor – lectura si de toti cei implicati in organizarea acestui au fost prezenti la deschiderea oficială a festivalului Fest(in) pe Bulevard.

Cu acest prilej dorim sa intindem covorul rosu si sa deschidem cu un gest de curtoazie o saptamana de sarbatoare a teatrului de pe bulevard. Am putea spune ca intentionam sa va oferim aperitivul unui adevarat banchet regal inaintea deschiderii oficiale a Fest(in)-ului pe Bulevard din acest an, organizat de teatrul nostru – a spus la conferinta de presa directorul teatrului, Marinela Tepus.

Un zambet, click si … gong!


Actorii de la Teatrul Nottara au iesit in strada ca sa invite trecatorii la spectacole, dar si sa participle la evenimentul Un zambet, click si … gong! regizat de Mihai Lungeanu. Regizorul si-a propus sa atraga atentia pietonilor asupra festivalului intr-un mod inedit, la fel ca ca la editia de anul trecut. Astfel, trecatorii trebuiau doar sa intre in holul teatrului, sa zambeasca la click-ul fotografilor Sorin Radu si Maria Stefanescu (in aceeasi zi a avut loc si vernisajul expozitiei de fotografie de teatru a celor doi artisti), iar mai apoi sa accepte invitatia de a se intoarce la Nottara pentru a-si vedea fotografiile si, pentru a zambi din nou in sala de spectacol. Pentru toti cei care vor avea sansa de a trece prin improvizatul atelier fotografic din incinta teatrului, organizatorii vor pregati atat surprize culturale, cat si culinare – a spus Mihai Lungeanu. Editia din 2015 a FEST(in)-ului pe Bulevard le va oferi participantilor si surpriza de a-si gasi imaginile realizate acum, intr-o expozitie de colectie.

Programul festivalului…

… cuprinde spectacole din tara si din strainatate si numeroase evenimente conexe. Si anul acesta se pastreaza caracterul competitiv al festivalului; astfel, sectiunea concurs, intitulata Mici crize… (si) electorale va avea sloganul: Eu pentru cine votez?. Castigatorii vor fi alesi de un juriu de specialitate format din nume cunoscute ale teatrului national si international. La Sala Horia Lovinescu publicul va putea urmari spectacolele din sestiunea necompetitiva, Bulevardul Comediei. Se vor organiza o serie de colocvii si lansari de carte, care au in centrul atentiei personalitati din domeniile regiei, scenografiei si a criticii de teatru.

Teatrul Nottara isi pretuieste publicul si s-a dovedit a fi mare iubitor al genului comic (in urma unui sondaj de opinie realizat de IMAS, a rezultat faptul ca 70% dintre spectatori prefera acest gen), de aceea incearca si anul acesta sa reabiliteze notiunea de comedie bulevardiera – o specie teatrala viabila, cu conditia unor realizari impecabile.

Teatrul nu e doar pentru elite!

…tine sa mentioneze Marinela Tepus. Orice festival trebuie sa fie o sarbatoare pentru cei care il frecventeaza. Noi ne-am propus sa facem un festin teatral pentru toti cei care ne pretuiesc. Pentru ca nu ne temem de bulevard, va oferim comedii bulevardiere! Pentru ca nu ne temem de criza, va daruim spectacole despre toate felurile de crize (sociala, conjugala, politica, sexuala, de identitate…)!

Pentru ca nu facem altfel de politica decat cea a publicului, va invitam sa radeti de… electorale, intrebandu-va mucalit: Eu cu cine votez? Pentru ca teatrul nu este apanajul elitelor, am adunat laolalta productii pentru toata lumea, incercand sa nu facem concesii prostului-gust, vulgaritatii, trivialitatii. Asa cum sta bine unui festin teatral, avem reprezentatii spumoase, care starnesc hohote de ras, precum si productii crude, puternice, cu subintelesuri filosofice. Intr-un cuvant, vrem sa va aratam intreaga noastra recunostinta, poftindu-va la un adevarat FESTIN de teatru pe Bulevard!

Realizator: Oana Georgescu