Fest(in) pe Bulevard

Cea de-a III-a editie a Festivalului International de Teatru Fest(in) pe Bulevard a marcat inca un succes pentru Teatrul Nottara, organizator al acestui eveniment care nu doar a animat o parte din Bulevardul Magheru, dar a gazduit o multime de alte manifestari cultural -artistice.
Cred ca e bine sa discutam despre noile tendinte, despre diferenta dintre bine si rau in teatru, despre ceea ce suntem si ceea ce ne dorim a fi, despre oglinda vremurilor care este teatrul de cand lumea. Sa nu uitam cum era privit Caragiale in vremea lui… si cum il privim noi azi – declara Marinela Tepus, directorul Fest(in) pe Bulevard, festival care a avut trei sectiuni principale: Criza limbajului… Limbajul crizei (competitiva – juriu de critici), Bulevardul comediei (competitiva – juriul spectatorilor) si In Memoriam. Au avut loc si activitati conexe, care au deschid dezbaterea despre teatru si valorile sale: Colocvii, Spectacole lectura (dramaturgia poloneza contemporana), Lansari de carte, Intalnirile AICT – Sectia Romana, Atelier de miscare (coordonat de actorul Francisco Alfonsin),

Premiere sau Vedeta de langa tine.

Festivalul a adus si a daruit publicului comedii de bulevard, teatru-dans, montari neconventionale si spectacole cu acute comentarii sociale, intr-un maraton de 10 zile de teatru. 21 de productii spectaculoase din patru tari (Bulgaria, Cehia, Polonia, Romania), de la 15 teatre de prestigiu, din Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti, Oradea, Targu-Mures, Varsovia, Vrata si Zlin au fost gazduite de Teatrul Nottara (director Marinela Tepus), Teatrul Odeon (director Dorina Lazar) si Teatrul Tandarica (director Calin Mocanu).
Din juriu au facut parte Monica Andronescu si Pompilius Onofrei, regizori ai premierelor din Fest(in), Diana Lupescu si Gavriil Pinte, critici de teatru, jurnalisti si dramaturgi precum Mihai Ispirescu, autorul textului Aprilie, dimineata.
Noutatea din acest an a constat in includerea Festivalului Penitenciarelor in programul Fest(in) pe Bulevard, prin crearea sectiunii MultiArt Exit (spectacole cu actori-detinuti); reprezentantul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, directorul general, chestor de penitenciare Claudiu Catalin Bejan a sustinut importanta teatrului in reintegrarea sociala si despre rolul artelor in lumea contemporana.
Realizator: Oana Georgescu