Festinul lui Brumarel

Muzeul National al Taranului Roman a fost gazda pentru unul dintre cele mai apreciate si...gustate Targuri de mancare, bucate alese din toate regiunile tarii si produse bio organizate in Bucuresti. Ajuns deja la cea de-a III-a editie, acesta s-a intitulat simbolic „FESTINUL lui BRUMAREL” dupa luna octombrie, asa cum i se spune in popor.

“Brumarel are un meniu bogat, deschis de zacusti, branzeturi dulci, sarate sau afumate, cascavele si cascasvaluri, branzeturi cu mirodenii sau in coaja de brad, toate udate cu tuici si palinci. Nici o masa romaneasca nu s-a mai pomenit fara paine in cuptor de lut sau azime (lipii) traditionale. Pentru ca festinul a continua cu mancaruri topolovenene si dobrogene, tochituri, sarmalute de toate felurile si vinuri albe, rosii, negre, seci, demiseci si dulci si vinuri din miere de albine” – anuntau oganizatorii.

S-au incins gratarele si s-a dat da focul la protap pentru cativa purcelusi de lapte. Deserturile lui brumarel sunt pentru toate gusturile: gogosi, miere de albine, faguri de miere, polen, papanasi cu magiun de Topoloveni, prajituri de casa dupa retete din toata tara, turta dulce, cozonac si must. De altfel, Magiunul si Zacusca de Topoloveni au fost “vedetele” Targului care a…rupt gura targului! Mai ales ca Gheorghe Botarca, primarul celebrei commune a gatit el insusi o delicioasa rata cu varza apreciata de toti bucurestenii si nu numai.

Oana Georgescu