Festivalul Brazilor de Craciun 2013 – Conferinta de Presa

Brazii unicat, rezultatul imaginaţiei si spiritului creator al designerilor romani, au fost prezentati in premiera in cadrul unei conferinte de presa. Festivalul Brazilor de Crăciun, eveniment de strangere de fonduri ajuns la cea de-a XIII-a editie, consta in licitarea brazilor in cadrul unei gale ce va avea loc pe 5 decembrie, la Hotel Radisson Blu Bucuresti.

CATENA este Sponsor Gold al acestui eveniment.

Pana in prezent Festivalul Brazilor de Crăciun a strans 2.669.100 euro, care au fost investiţi in suport educational pentru 16.200 de copii. “Salvaţi Copiii”, in colaborare cu scoli generale din majoritatea regiunilor tarii, a organizat programe educationale ce constau in 42 de gradinite de vara, 32 de centre de tip “A Doua Sansa” si 37 de programe “Scoala dupa Scoala”. Copiii reprezinta una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale din Romania. Astfel, 52% dintre copiii din tara noastra se afla in risc de saracie sau excluziune sociala, cel mai mare procent inregistrat de la aderarea Romaniei la UE si aproape dublu fata de media europeana.

“Fara educatie niciun copil nu poate reusi in viata. Este datoria noastra sa asiguram accesul la educatie al copiilor defavorizati si prin Festivalul Brazilor de Craciun incercam si reusim sa avem alaturi de noi companii si artisti dedicati acestei cauze. Brazii de Craciun reprezinta pentru cei 2000 de copii şansa la un viitor mai bun. Mulţumim tuturor celor in zadar” – a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv “Salvaţi Copiii”.

Ediţia din acest an a Festivalului Brazilor de Craciun, desfasurata sub conceptul ‘CV pentru viitor’, isi propune sa stranga fondurile necesare pentru a continua aceste programe si a implica cat mai multi copii. Astfel, prin donatiile pe care le fac in cadrul licitatei brazilor de Craciun, companiile si oamenii de bine ajuta la solidificarea bazelor educationale ale viitorului profesional al copiilor. Designerii care s-au alaturat anul acesta evenimentului sunt Doina Levintza, Wilhelmina Arz&Camera de Comerţ si Industrie Romania-Japonia, Hamid Nicola Katrib&Galeriile Noblesse, Lena Criveanu, Carmen Ormenisan, Stephan Pelger, Madalina Dorobantu, Mirela Diaconu, Malvina Cervenschi, Alexandru Ghildus, Anca Lungu, Ramona Filip, Iris Serban, Rhea Costa, Ego Men’s Fashion Concept, Bucharest Design Center, Corina Vladescu&Fundatia Dumbrava Minunata, DIZAINAR, Laura8, ZENYA Atelier&Friends, Agatha Blanck&Bucharest Shopping & Bonpoint. Designerii sunt cei care au dat frau liber imaginaţiei si cu dragoste au creat brazii care vor aduce zambetul pe chipurile copiilor din mediile defavorizate.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu