Festivalul Brazilor de Craciun – Editia a X-a

Palatul Parlamentului a gazduit Gala celei de-a X-a editii a Festivalului Brazilor de Craciun, eveniment caritabil, de strangere de fonduri organizat de „Salvati Copiii Romania”. Anca Vlad, presedintele FILDAS a achizitionat contra sumei de 10.500 de euro bradutul "3xLOVE Christmas Tree. Compasiune.Daruire.Bucurie", creat de magazinul “Victoria 46” impreuna cu revista “Harper's Bazaar” si alcatuit din trei inimi din catifea rosie.

Editia 2010 a Festivalului Brazilor de Craciun, care a avut loc la Palatul Parlamentului, a strans peste 275.000 de euro (suma similara celei de anul trecut), din licitarea a 22 de brazi creati de designeri, dar si de copii, din sponsorizari si din organizarea unei tombole. Acesta este un eveniment de strangere de fonduri organizat anual de „Salvati Copiii Romania”, care consta intr-o licitatie a bradutilor, creati exclusiv pentru aceasta ocazie de cei mai apreciati designeri romani.

La gala editiei din 2010 a festivalului au fost scosi la licitatie 22 de braduti, realizati de designerii Ingrid Vlasov, Venera Arapu, Wilhelmina Arz, Mihaela Glavan, Irina Marinescu, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Rita Muresan, Cristian Samfira, Iris Serban, Claudia Castrase, Andreea Musat, Ana Wagner, Rhea Costa, de vedeta de televiziune Malvina Cervenschi, magazinele Oxette si Victoria 46 impreuna cu revista Harper’s Bazaar, artistul Alexandru Ghildus si fiul sau, Mihnea Ghildus, sculptorul Valentin Vartosu, din Republica Moldova, artistul timisorean Lajos Ugron, Scoala Internationala Mark Twain, Scoala Europeana Bucuresti si, micutii de la “Salvati Copiii”.

Cea mai mare suma licitata a fost de 25.000 de euro, pentru un bradut creat de copiii de la organizatia “Salvati Copiii”, suma care a fost stransa in urma donatiilor facute de Henkel Romania (15.000 de euro) si de omul de afaceri Marius Ivan (10.000 de euro). Impresionantul bradut, realizat din file de carte rasucite, lipite, in forma de piramida, pe care au fost aplicati din loc in loc fluturi de hartie colorata, a fost prezentat de Dragos Bucurenci, explicand ca acest brad este cu atat mai valoros cu cat a fost realizat din carti cu povesti.

Pe locul al doilea in clasamentul celor mai valorosi braduti licitati in cadrul galei s-a situat cel creat din sticla optica de artistul Alexandru Ghildus impreuna cu fiul lui, Mihnea. Acesta a fost achizitionat pentru 15.500 de euro de catre BCR Romania. Bradutul creat de magazinul “Victoria 46” impreuna cu revista “Harper’s Bazaar” a fost adjudecat pentru 10.500 de euro de doamna Anca Vlad, presedintele FILDAS.

Prezentat de Amalia Nastase, bradutul alcatuit din trei inimi din catifea rosie poarta denumirea “3xLOVE Christmas Tree. Compasiune. Daruire. Bucurie” si se afla acum la sediul FILDAS din strada Islaz. Fondurile colectate in urma licitatiei vor asigura un suport necesar pentru programele de educatie prescolara, prevenire a abandonului si reintegrare scolara a copiilor din 39 de judete ale tarii.

Anul trecut, licitatia bradutilor creati special pentru cea de-a noua editie a Festivalului Brazilor de Craciun a adunat aceeasi suma – 275.000 de euro, care a contribuit la sprijinirea a peste 3.000 de copii din cele 18 centre educationale din Bucuresti, Craiova, Iasi, Focsani, Bistrita, Petrila, Resita, Targu Mures, Timisoara, Targoviste, Constanta, Topoloveni si Brasov. .

Oana Georgescu