Festivalul generozitatii – Brazii de Craciun 2017

Intr-o seara de vis, invitatii speciali ai celei de-a 17-a editii a Festivalului Brazilor de Craciun au reusit sa adune, pentru dreptul copiilor vulnerabili de a merge la scoala, o suma record: 673.700 de euro au fost stransi din licitatia celor 30 de brazi creati special pentru acest eveniment si donati de catre designeri celebri, dar si din biletele de tombola si din sponsorizari. Printre invitatii de onoare s-au aflat membri ai managementului de varf Fiildas Trading si Catena – sponsor Diamond al evenimentului, in frunte cu Directorul General, Alina Marinescu. Anul aceasta, 15 brazi au intrat in licitatia serii, iar bradul Lumea Circului creat de Doina Levintza a fost licitat si achizitionat de Catena.

Bradul Stefania Mircea&Salvati Copiii a fost achizitionat de Catena, Globalworth, Carrefour, RBC si Club Med.

O lume buna face lumea mai buna

Fondurile colectate in cadrul Galei Festivalului Brazilor de Craciun in scopul de a reduce abandonul scolar, vor fi folosite pentru a finanta programele educationale Scoala dupa Scoala, in care sunt inclusi 4.500 de copii din medii defavorizate si familiile acestora. Le multumim tuturor companiilor, designerilor, persoanelor publice si nu numai, care ne sprijina si au incredere ca impreuna putem reda acestor copii sansa la educatie si la un viitor decent – a spus Gabriela Alexandrescu, Presedintele Executiv Salvati Copiii Romania.

Brazii conceputi si donati de catre designeri celebri din Romania au fost licitati cu sume cuprinse intre 400 euro si 100.000 de euro, de companiile care si-au asumat sprijinirea activa a programelor educationale ale Salvati Copiii. In total, suma stransa din licitatia brazilor a fost de 481.000 de euro. Anul aceasta, 15 brazi au intrat in licitatia serii: CRESC Studio&Teilor (100.000 euro, achizitionat de Lidl), Doina Levintza (60.000 euro, achizitionat de Catena), Dhaniel Nora (60.000 euro, achizitionat de Kaufland), Stefania Mircea&Salvati Copiii (58.000 euro, achizitionat de Globalworth, Catena, Carrefour, RBC si Club Med), Omid Ghannadi&Dr. Elena Cristian (48.000 euro, achizitionat de Kaufland si Algabeth), Andreea Berecleanu&Naturici.ro (27.000 euro, achizitionat de Lidl), Bogdana Grapa, cu sprijinul Libris.ro (25.000 euro, achizitionat de BCR), Roman Octav, sustinut de Craftex (22.000 euro, achizitionat de RBC), Anca Lungu, cu sprijinul Universkin & Romtexim – arh. Razvan Ichim (12.000 euro, achizitionat de Carrefour), Veronica Schmidt si Fundatia Michael Schmidt (11.000 euro, achizitionat de Rompetrol), Dorin Negrau (10.500 euro, achizitionat de Lidl), Stephan Pelger&Collective (10.000 euro, achizitionat de Camelia Sucu), Carmen Ormenisan (7.000 euro, achizitionat de Carrefour), Marina Aristotel (7.000 euro, achizitionat de Cosmos Mobile) si Razvan Ciobanu&Tria Alfa, cu sprijinul Club Med (6.500 euro achizitionat de Cushman Echinox). Alti 9.400 de euro s-au strans din biletele de tombola, iar 183.300 de euro au venit din sponsorizari. De-a lungul anilor, Salvati Copiii a obtinut, prin intermediul Festivalului Brazilor de Craciun, aproape 4.000.000 de euro si a reusit astfel sa sprijine activ 28.195 de copii: 6.556 de copii au participat la Gradinitele Estivale, 18.008 copii au fost inclusi in programul Scoala dupa Scoala, iar 3.631 de copii au fost sprijiniti prin programul A Doua Sansa.

Catena a licitat si achizitionat bradul Doinei Levintza, Lumea Circului

Circul este acel loc unde gasesti o atmosfera incredibila, o magie care invaluie toata arena, nu stii cine umbla, cine zboara si totul pare ireal. Clovnul este personajul care rade plangand si plange razand. El rade ca noi sa nu plangem, el este cel care face magii ca toti copiii sa fie fericiti… Astfel si-a descris celebrul designer creatia din acest an. CATENA, in fiecare an a participat la acest festival, a licitat si a achizitionat cei mai frumosi si mai ravniti brazi – a spus Alina Marinescu, Directorul General CATENA. A avut un brad preferat si in aceasta seara, pe cel al Doinei Levintza, a asteptat pana spre finalul serii de gala, a licitat si a castigat. Acest brad simbolizeaza bucuria pe care o daruim copiilor din familia Catena, dar mai ales copiilor carora Salvati Copiii Romania le face viata mai frumoasa! Va uram La Multi Ani si va dorim un an plin de realizari!

Realizator: Oana Georgescu

Editor: Stanislav Pescu
Foto: Cristina Ardelean