Festivalul International EUROPAfest 2011

Casa Europei a gazduit Conferinta de Presa a celei de-a XVIII-a editii a EUROPAfest - 2011, singurul festival european care se desfasoara. ce reuneste 4 genuri muzicale - Jazz, Blues, Pop si Clasic. Jeunesses International Music Competition este rezervata anul acesta instrumentului flaut, la care s-au inscris 145 de competitor, un numar record. Alaturi de directorul EUROPAfest, Luigi Gageos, s-au aflat Iulia Deutsch, Sef Adjunct al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si Bretter Zoltan, Directorul Centrului Cultural Maghiar.

Deschiderea festivalului va avea loc pe 7 mai printr-un concert dedicat Zilei Europei, realizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Din 2005 festivalul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu. EUROPAfest se va desfǎsura in diferite locatii pentru a facilita accesul publicului larg, in functie de preferinte, dar si pentru a da posibilitatea evenimentelor paralele. Gala EUROPAfest 2011 va avea loc pe 13 mai.

Programul EUROPAfest 2011 (8–12 mai):

Concerte – Jazz, Blues, Pop: (concerte de jazz, blues si pop sustinute de trupe consacrate din Austria, Armenia, Brazilia, SUA, Polonia, Ucraina)
Caffe Festival: concerte live de jazz, blues&pop si jam sessions in spatii neconventionale.
Bucharest International Jazz Competition: este cotat intre primele 3 concursuri de jazz din Europa (participa 18 trupe cu muzicieni din 21 de tari).
Jeunesses International Music Competition – flaut (145 de flautisti din 40 de tari).

Oana Georgescu