FUEGO – Nu sunt singur

Aula mare a Palatului Cantacuzino (Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania) a gazduit un veritabil regal muzical al carui protagonsiti au fost Paul Surugiu -Fuego si reputatul compozitor Jolt Kerestely. Impreuna au lansat cel de-al cel de-al doilea album de autor intitulat Nu sunt singuro poveste a dragostei, un musical audio realizat de doi dintre ultimii romantici ai muzicii usoare romanesti.
Acest album este asemeni unei epopei a iubirii, ce vine ca o incununare a maestrului Kerestely, care la cei 83 de ani ai sai a compus o istorie muzicala emotionanta pentru Paul Surugiu-Fuego – a spus Narcis Constantin Avadanei, autorul versurilor majoritatii pieselor incluse pe disc.
In cadrul veritabilului regal muzical prezentat de Octavian Ursulescu, invitatii au avut parte de surprize, au ascultat piese in prima auditie, dar si slagare binecunoscute, fiind purtati intr-un univers al muzicii de calitate care s-a incheiat cu piesa ce da numele albumului Nu sunt singur si cu inegalabila creatie a Maestrului Jolt Kerestely (va implini anul acesta 83 de ani!), Copacul. Toate interpretate fara cusur de acelasi Paul Surugiu Fuego care a marturisit: Pentru mine, muzica nu se imparte in categorii. Ea daruieste povesti oamenilor si ne lasa pe noi, artistii, sa o transmitem ca pe o comoara a creatiei. Asta va oferim in dar – o istorie muzicala pentru cunoscatori, de-o sensibilitate unica. Iar eu sunt mai mult decat onorat sa fiu vocea acestor emotii.Nu ma gandeam in ruptul capului acum 24 de ani, cand am venit prima oara in Bucuresti si l-am cunoscut pe maestrul Jolt Kerestely, ca in 2017 voi lansa deja cel de al doilea material discografic impreuna cu el. Si nu orice fel de material, un musical audio, de stare, cu emotie, muzica inalta, o poveste de iubire cu texte profunde. Poate prea putin comercial, dar indeajuns de sensibil pentru a ajunge la inimile voastre! Pe nea Joly il respect enorm si-l consider parintele meu muzical, acesta reusind, la cei 83 de ani ai sai, sa dea nastere unor capodopere. Cu siguranta niciodata nu vom reusi sa atingem perfectiunea si nici nu ne dorim asta, dar suntem siguri ca muzica noastra va dainui, in ani, ca o emblema a unor oameni ce-au iubit arta si s-au daruit ei!.
Din echipa celor care au contribuit la lansarea acestui album, fac parte si Andrei Kerestely si George Natsis, care a semnat muzica si orchestratia, dar si Corul de Copii Sunetul Muzicii (fondator si dirijor Cristina Manoliu Savulescu).
Le-au fost alaturi la eveniment Mirabela Dauer, Stela Enache, Sanda Ladosi, Irina Margareta Nistor, Lucia Popescu-Moraru, Ileana Sipoteanu, Natalia Guberna, Mioara Velicu, Doina Melinte, Ianna Novac, atleta Doina Melinte, poeta Rodica Elena Lupu, jurnalista si scriitoarea Alice Nastase Buciuta (revista Tango) s.a. Chiar ca n-am fost singuri, nici eu si nici el – spus Fuego, pentru ca am fost inconjurati de prieteni, admiratori, mari personalitati si de o stare cu totul speciala! Am cantat, a recitat, am ras si am creat o atmosfera unica, in care Maestrul, a simtit dragostea publicului si a celor din jur! Sunt tare mandru ca am dus la indeplinire inca un proiect muzical admirabil, care nu-i comercial, ci e ca o poveste de colectie! Sunt fericit ca, dupa 25 de ani, eu si Maestrul am stat la acelasi pian si-am daruit atatea emotii! Am cantat pentru noi si-am creat parca o alta lume in care isi are loc doar muzica de calitate.
Albumul Nu sunt singur poate fi gasit in magazinele de specialitate, dar si cu ocazia turneului national Lasati-mi muzica, pe care Fuego si echipa sa il vor incepe pe 15 martie.
Realizator: Oana Georgescu