Fundatia Renasterea – Gala Arta pentru viata

Fundatia Renasterea a organizat sub inaltul patronaj al Ambasadorului Confederatiei Elvetiene la Bucuresti, E.S.Jean Hubert Lebet, cea de-a IX-a editie a Galei ”Arta pentru viata”.

Acest eveniment caritabil, gazduit la Hotelul Crowne Plaza are ca scop strangerea de fonduri pentru Programul de Preventie si Diagnosticare Precoce a Cancerului de San si de Col Uterin.

Printre invitatii de marca s-au numarat Mihaela si Mircea Geoana, Anca Vlad, Cristiana Copos, Andreea Esca, Ioana Maria Petrescu, Ministrul Finantelor Publice, Camelia Sucu, Amalia Nastase, Veronica Savanciuc, reprezentanti guvernamentali, ai corpului diplomatic, medici, numeroase personalitati publice.

Strangerea de fonduri s-a facut prin licitatia unor lucrari de arta, accesorii si bijuterii donate de artisti (Ioan Nemtoi, Irina Horsia Gianasso, May Oana Isar, Iuri Isar, Constantin Pacea), de designeri, dar si a obiectelor unicat donate de mari sportivi (Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Simona Halep, Leonard Doroftei, Giancarlo Fisichella) sau de actorul Kevin Costner. De remarcat gestul artistei Carmen Toc, o fosta pacienta diagnosticata cu cancer de san, care a donat o lucrari de grafica scoase la licitatia organizata de Fundatia Renasterea. Suma stransa la astfel de evenimente depaseste 750.000 euro, suma ce a contribuit la continuarea campaniilor de informare si la achizitionarea Unitatilor Mobile de Diagnostic pentru San si Col Uterin ce ofera gratuit investigatii medicale femeilor din mediul rural. Fundatia Renasterea a anuntat incheierea unui parteneriat cu Liv Hospital din Turcia, parteneriat ce consta in schimburi de experienta dintre medicii celor doua institutii, discounturi acordate pacientilor trimisi de catre Fundatie la Istanbul, investigatii medicale gratuite oferite pacientelor Fundatiei de profesori de renume din Turcia, la Centrul Medical de Excelenta Renasterea.

CATENA a fost sponsor al acestui eveniment.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu