Gala Ambasadorii Turismului Romanesc 2014

Cea de-a II-a editie a Galei Ambasadorii Turismului Romanesc le-a avut in prim-plan pe cele 12 personalitati ale vietii cultural-artistice si sportive din Romania care au primit onoranta distinctie.

Proiectul initiat in 2013, de departamentul condus de Maria Grapini, Ministrul IMM-urilor, Mediului de Afaceri si al Turismului, are sprijinul Ministerului de Externe si se intituleaza Romania promovata prin valori. Anul trecut au fost 8 Ambasadori ai Turismului Romanesc, majoritatea prezenti la Gala gazduita de Hotelul Hilton: Grigore Lese, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Stefan Popa Popa’s, Gabriela Szabo, Iolanda Balas Soter si Gheorghe Zamfir.

Astfel, Octavian Bellu, Mariana Bitang, Constantin Chiriac, Nadia Comaneci, Helmut Duckadam, Maia Morgenstern, Oana Pellea, Gen.Mr.(r) Dumitru Prunariu, Dan Puric, Dinu Sararu, Ovidiu Lipan Tandarica si Nicolae Voiculet au titlul, dar si pasaportul onorific de Ambasador al Turismului Romanesc. Au fost si cativa „mari absenti” ai serii: pasaportul pentru Nadia Comaneci a fost ridicat de Ilie Nastase, cel al Oanei Pellea de catre Maia Morgenstern, iar pentru Dumitru Prunariu pasaportul a fost ridicat de sotia sa, Crina Rodica Prunariu. Trebuie mentionat si faptul ca tuturor acestor personalitati li se va inmana cu ocazia unei ceremonii gazduita de Ministerul Afacerilor Externe (ministrul Titus Corlatean a fost prezent la eveniment alaturi de alti minisri si oficiali din Guvernul Romaniei) un pasaport diplomatic veritabil.

Ei vor promova Romania in baza parteneriatului prin care noi le acordam titlul de Ambasador onorific al turismului. Fiecare va promova turismul romanesc la evenimentele din tara si strainatate la care vor participa si vor merge si la targurile de turism din afara tarii – a spus ministrul Maria Grapini.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu