Gala Festivalul Brazilor de Craciun 2013 – editia a XIII-a

Cea de-a 13-a editie a Festivalului Brazilor de Craciun a avut loc in seara magica a lui Mos Niculae, sub semnul darniciei si al binelui, intr-un decor de basm. Gala prezentata de Andi Moisescu si Andreea Raicu a ajutat la strangerea a 155.000 euro din biletele de tombola, din sponsorizari si licitatia celor 23 de braduti creati special pentru acest eveniment de designeri, arhitecti, sculptori, artisti plastici, institutii si de copiii de la Salvati Copiii.

Fondurile colectate vor fi folosite pentru programele educationale
Educatie Prescolară, Scoala dupa Scoala si A Doua Sansa, in care sunt
inclusi 2.000 de copii si familiile lor.

CATENA a fost Sponsor Gold al acestui eveniment.

“Le multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi si in acest an; datorita lor reusim sa ducem mai departe cu succes aceasta traditie a brazilor magici. Fondurile stranse acum ne vor permite sa redăm si anul viitor dreptul la educatie copiilor defavorizati” – a spus Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Pentru ediţia de anul acesta desfasurata sub sloganul ‘CV pentru viitor’ au fost creati 23 de braduti originali, rezultat al imaginatiei si spiritului creator pur romanesc: Doina Levintza, Wilhelmina Arz&Camera de Comert si Industrie Romania-Japonia, Hamid Nicola Katrib& Galeriile Noblesse, Lena Criveanu, Carmen Ormenisan, Stephan Pelger, Madalina Dorobantu, Mirela Diaconu, Malvina Cervenschi, Alexandru Ghildus, Anca Lungu, Ramona Filip, Iris Serban, Rhea Costa, EGO Men’s Fashion Concept&Dormeuil, Bucharest Design Center, Corina Vladescu&Fundaţia Dumbrava Minunata, DIZAINAR, Laura8, ZENYA Atelier&Friends, Agatha Blanck&Bucharest Shopping&Bonpoint, Mihai Topescu si Salvati Copiii. 13 brazi au intrat in licitatia serii.

Creatia Doinei Levintza, „Brad pentru Romania” a fost licitata si achizitionata de Anca Vlad, Presedinte FILDAS CATENA Group, iar bradul intitulat „Crisalida de aer” creat de Wilhelmina Arz, de către Otilia Ostroţki, in numele Agentiei de Publicitatea TONICA.

Cu o traditie de 13 ani, Festivalul Brazilor de Craciun a facilitat pana acum accesul la educatie pentru 18.700 de copii din mediile defavorizate prin strangerea sumei de 2.669.100 de euro în edițiile anterioare. Acesti bani au fost folositi pentru reintegrarea scolara a copiilor care muncesc si pentru prevenirea abandonului scolar, dandu-le copiilor dreptul la educatie. Chiar si familiile lor au primit ajutor financiar si consiliere in centrele educationale Salvati Copiii Romania, o organizatie neguvernamentala activa in domeniul promovarii drepturilor copilului din 1990. In cei 23 de ani activitate, peste 750.000 de copii au beneficiat de programele organizatiei.

Acest material va este oferit de Catena.


Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros